Afscheid

Na een heerlijke vakantie van vier weken met mijn man in de Zwitserse en Franse Alpen, restten mij nog slechts tien dagen werken in Stompwijk. Hier zijn er inmiddels al weer vijf van voorbij. Want na precies 5 ½ jaar bij dr. Barendse als doktersassistente gewerkt te hebben, ga ik de praktijk verlaten. In 1997 kwam ik in de plaats van de apothekersassistente werken en sindsdien fiets ik 2 à 3 maal in de week over de Middelweg, langs de mooie weilanden (de voorbij-razende auto’s wil ik dan even niet horen en zien) naar de dr. van Noortstraat . En nu ga ik straks, van-uit mijn huis niet meer linksaf, richting Stompwijk, maar rechtsaf, Zoetermeer in. Nu de jongste van onze vier kinderen deze maand ook het ouderlijk huis heeft verlaten, om elders in ’t land een studie te gaan volgen, leek het mij goed, om in deze voor mij nieuwe levensfase, ook (wat ’t werk betreft) iets nieuws te beginnen: nieuwe uitdaging, iets meer werken, veel meer collega’s. Ik pak m’n oude beroep van OK- assistente weer op en ga in ’t ziekenhuis op de operatiekamer werken. Met veel plezier en warmte zal ik terug denken aan Stompwijk en haar bewoners, waarvan ik er inmiddels veel heb leren kennen. De sociale betrokkenheid en ’t ongelooflijke enthousiasme in ’t organiseren van diverse activiteiten van de Stompwijkers, heb ik altijd geweldig gevonden. De Dorpsketting heb ik dan ook ( meestal) elke week met veel genoegen gelezen. Met de vrienden, die ik heb gemaakt in Stompwijk, zal ik zeker contact blijven houden en zal ik mij op de hoogte laten houden over ’t wel en wee in uw vredige dorp. Ik hoop, dat die landelijke rust nog lang zo mag blijven voortbestaan! Naast mijn collega Ria van Leeuwen, zal er in oktober een nieuwe assistente voor mij in de plaats komen. Gunt u haar de tijd om u en de praktijk te leren kennen, opdat zij, samen met Albert-Jan Barendse, Erik van Duin en Ria van Leeuwen een goed team zal kunnen vormen, hetgeen de zorg voor u zeker ten goede zal komen. Ik dank u voor ’t vertrouwen, dat u in mij had en het lief en leed, dat u ook met mij wilde delen en wens u alle goeds, maar bovenal een goede gezondheid toe voor de toekomst. Wellicht: tot ziens,
Do van den Berge-Alderden