Toernieuws

Ongeveer 50 fietsliefhebbers stonden zondagmorgen weer aan de start voor de nieuwe tocht naar Nieuwkoop. Voorheen hadden we de 3e zondag van september altijd de tijdrit, maar omdat die al in juni verreden is, hadden we ruimte voor een nieuw tocht. Bij Café “De Eerste Aanleg” was het goed toeven. Een prima gelegenheid voor fietsers: een lekker bakkie en snelle service.
Allereerst wil ik namens alle toerleden Martien en Alie van Veen feliciteren met de geboorte van hun kleinzoon. Opa Tinus leidde zijn groep feilloos naar de koffie. Ze hadden wel al in Vlietland een lekke band te verhelpen, maar daar bleef het bij. Ook met de groep van Jaap ging het prima. Van de A1 weet ik niet veel, maar ze zullen ongetwijfeld ook heerlijk gefietst hebben. In elk geval heb ik alle groepen bij de koffiestop gezien. De B heeft terug relaxed gefietst en met nog een lekke band waren zij ca. 13.00 uur thuis.
De A groepen waren allemaal rond 12.00 uur weer in Stompwijk met zo’n 75 à 80 km op de teller.
Voor de C groepen stond 55 km op de agenda, maar dat zal voor volgend jaar misschien iets aangepast moeten worden. Captain Annie was verhinderd, maar had wel voor Ellie Lelieveld een route op papier gezet. Ellie zou de C1 leiden en met elkaar is het prima gegaan. Even een klein oponthoud in Aarlanderveen voor een mankement aan een fiets, maar gelukkig kon men de rit vervolgen. In dit dorp lag de Dorpsstraat open, dus dat was even opletten met al dat zand en die rijplaten. Oh ja, ook El en Kees zijn onlangs oma en opa geworden van een kleindochter. Nog van harte hoor, namens alle toerleden. De C2 heeft ook heerlijk gefietst, maar ja, hoe kan het ook anders met zulk mooi nazomerweer. Op de heenweg ging ik toch nog verkeerd en kwam zodoende aan de andere kant van Nieuwkoop binnen. Toch weer zo’n 2 à 3 km meer dus. Met ongeveer 70 km kwamen beide groepen rond 12.30 uur weer thuis.
Aanstaande zondag 22 september de laatste officiële toertocht van dit seizoen. Alle groepen gaan naar “Klein Giethoorn” voor de “Gekke Paadjestocht”.
De A en B rijden 65 km en de C 50 km.
Start om 8.30 uur bij TC v.d. Meer, Oostvlietweg 30.
Fietsgroetjes Lia de Jong
P.S. Denken jullie aan het opgeven voor de barbecue op 4 oktober a.s. Dit kan tot uiterlijk 23 september!