Blaasbalgen 3e van Nederland.

Na het succes van Nootdorp vorige week kon het haast niet uitblijven. De Blaas-balgen uit Leidschendam speelde afgelopen zondag tijdens het Open Nederlands Kampioenschap voor Dweilorkesten te Leidschendam de sterren van de heldere hemel. In en rond winkelcentrum Leidsenhage werden de toporkesten uit het hele land op 6 verschillende podia gejureerd door diverse juryleden die hun sporen in de muziekwereld hebben verdiend. Na het eerste optreden stond al meteen vast, de Blaasbalgen staan op scherp! Het enthousiaste publiek was in grote getale naar de optredens komen kij-ken en luisteren en er werd zicht-baar van genoten. Vooral tijdens het optreden in het centrum van Leidsenhage zag het zwart van de Blaasbalg fans. Na nog een extra stukje muziek gespeeld te hebben begaven alle kapellen zich naar het hoofdpodium om samen nog een grote finale met ruim 250 muzikan-ten ten gehore te brengen. Hierna was het dan eindelijk tijd voor de prijsuitreiking. De Blaasbalgen behaalden hier dus een uitstekende 3e plaats! En doen dus mee met de absolute top van Nederland! De Roodneuzen uit Utrecht werden tweede en de Oln’zelse kopperbloazers werden kampioen van Nederland. Al met al dus een zeer goed resultaat voor De Blaasbal-gen die naast een promotiekraam op Leidschendam leeft op 21 september nog een optreden verzorgen in Leidschendam tijdens het feest ter gelegenheid van de auto-loze zondag op 22 september. Voor foto’s, verslag en verdere informatie www.deblaasbalgen.nl of bel even met Kees Put 070-3877938.