Duiven besluiten vliegseizoen moeizaam

Geheel tegen de verwachting in moesten de wedstrijdvechters van het luchtruim zaterdag j.l. in hun slotrace alles uit de kast halen om thuis te komen. Oorzaak was voornamelijk de harde noordelijke wind op de kop en door de laag hangende bewolking het slechte zicht. De snelheid van duiven ,amper 60 km. per uur, was dan ook niet erg imponerend. Vanwege de mist kon er in het Franse Peronne (264 km.) pas ‘s middags om 13.00 uur gestart worden. 100 Stompwijkse duiven waren voor deze afsluitende wedstrijd ingezet. Na een zware strijd met de wind en van tijd tot tijd motregen was het om 17.11.43 de NL01-‘760’ van Wim van de Bosch die als 1e aantikte. Op ruime afstand gevolgd door de NL01-‘104’ van schrijver dezes. Nummer 3 was de NL00-‘819’ van de Comb. Hilgersom. De verslagen concurrenten druppelden daarna op ruime afstand een voor een op de veilige thuishaven binnen. Volgens insiders betekent dit het einde van een der moeilijkste jaren uit de duivensport geschiedenis Vooral veroorzaakt door herhaaldelijke zeer slechte weeromstandigheden in Frankrijk
WIM van BENTEN STOMPWIJKS KAMPIOEN 2002.
Wat betreft het totaal klassement zijn de prestaties van Wim dit seizoen zondermeer onaangevochten. Met een voorsprong van niet minder dan 54 punten op nummer twee was de duivenman van de Huyssitterweg een klasse apart. Als we in het archief terugblikken is te zien dat dit vanaf 1983 voor de familie van Benten reeds de elfde Stompwijkse kampioenstitel is. Voor het overlijden van Wim’s vader Hans gebeurde dit de naam Hans v. Benten & zn. Kortom het mag duidelijk zijn dat deze duivenliefhebbers pur sang, wat de vliegsport betreft, zeker geen eendagsvliegen zijn. Een felicitatie voor Wim en zijn suporters is in dit verband daarom zeker op zijn plaats. Wat blijft is dat de duiven voorlopig van een welverdiende rust gaan genieten en U als trouwe lezers van deze rubriek voorlopig van nieuws rond dit wedstrijdgebeuren verstoken blijft.
Uitslag: Eindstand:
1 W. v.d. Bosch 13 1 W. v. Benten 365
2 P. Oliehoek 12 2 P. Oliehoek 311
3 Comb. Hilgersom 11 3 Comb. Hilgersom 299
4 W. v. Benten 10 4 Comb. v.d. Bosch 258
5 G. Onderwater 9 5 G. Soonius 255
6 Comb. v.d. Bosch 8 6 W. v.d. Bosch 233
7 Mevr. Luk/Vork 2 7 G. Onderwater 205
8 E. v. Leeuwen 2 8 Mevr. Luk/Vork 183
9 G. Soonius 1 9 E. v. Leeuwen 176
10 L. Soonius 1 10 L. Soonius 156
11 R. Ammerlaan 1 11 R. Ammerlaan 100
Piet Oliehoek