Ook bij de mini’s is het nieuwe seizoen gestart.

Van ons talentvolle miniteam van vorig seizoen is het grootste gedeelte een leef-tijdscategorie hoger gaan spelen. Zij komen nu uit in de gemengde D en kunnen hun energie kwijt op het hele veld. Het doel staat ook 2 meter verder weg en dan moet je harder gooien. Dat is nog wel even wennen voor ze. Al met al spelen ze niet onverdienstelijk. Het gevolg van dit doorschuiven is dat bij de mini’s nieuwe talenten moeten aantreden om de opengevallen plaatsen op te vullen. Nu die talen-ten zijn ruimschoots aanwezig. Naast de vier oude rotten (Manja, Lola, Jasmijn en Tamira) verschijnen nu ook Jennifer, Dewi, Demi, Merlijn, Sharon, Amanda, Joy-ce in het veld. Op zondag 1 september wordt het seizoen geopend met het EHC-toernooi. Voor een aantal spelers is dit hun eerste wedstrijd. Het is heerlijk weer, een lekker breed veld en 3 wedstrijden op het programma. We verliezen 2 wedstrij-den, resp. met 2-0 en 5-2 en de laatste wedstrijd slepen we er een gelijkspel uit. We ontdekken het keeperstalent van Dewi en de schotkracht van Jennifer. Ze scoort haar 1e doelpunt met een streep in de rechtbovenhoek en in de aanval daarna doet ze het meteen weer. Ook Demi frommelt in deze wedstrijd haar 1e doelpunt tussen de benen van de keeper door. Dat is dus 2x trakteren op de training. Zo gaat het goed, meiden!! Op zondag 8 september staat de 1e competitiewedstrijd tegen Fore-holte in Voorhout op het programma. Aldaar blijkt dat we op het hele veld spelen. Dat wordt lopen, meiden. Vandaag hebben we 7 speelsters (Joyce, Lola, Jasmijn, Jennifer, Sharon, Demi, Dewi). Demi begint op het doel en doet dit voor de 1e keer. Een klassekeeper blijkt. Geen enkele bal gaat er bij haar in. Jasmijn scoort 1 doelpunt en de ruststand is 0-1. In de 2e helft wisselen beide ploegen van keeper. Deze speelster van Foreholte is in het veld zeer gevaarlijk.Zij brengt schotkracht in de aanval van Foreholte. Jasmijn scoort nog twee maal, maar Foreholte doet dit zes keer. Ondanks goed spel op een heel groot veld verliezen we de wedstrijd met 3-6. Meiden petje af hoor, jullie hebben goed gelopen op dit grote veld. En dan afgelo-pen zondag een thuiswedstrijd tegen Hellas. Wij staan klaar op volle oorlogssterkte met 11 spelers en Hellas heeft er 5. Gelukkig willen meerdere spelers met Hellas meedoen, zodat we allemaal lekker kunnen spelen. Dewi opent met haar 1e doel-punt de score in de wedstrijd. Helaas speelt zij nu met Hellas mee en staan wij 0-1 achter. De wedstrijd golft op en neer. Er wordt goed samengespeeld, alleen doel-punten willen nog niet erg vlotten. Gelukkig vindt Manja het doel met een superaf-standschot. Hellas vindt ook het doel, ruststand 1-3. In de 2e helft doen 3 andere spelers met Hellas mee. In deze helft vinden wij het doel niet. Manja, die met Hel-las meespeelt lukt het wel. Opnieuw vindt zij 2x het doel, maar het is wel ons doel. We verliezen deze wedstrijd met 1-5 en van de 6 doelpunten zijn er 4 van Stomp-wijkse makelij. Doelpunten voor de tegenpartij is wel dubbel trakteren. Dus dat komt wel weer goed op de training. We verliezen wel, maar ik ben zeer tevreden over het vertoonde spel en de keepersverrichtingen van deze nieuwe en jonge ploeg. Goed trainen en oefenen, dan komt dat winnen vanzelf wel. Ans Luiten