Toernieuws Toerclub Stompwijk

Het was weer zon twijfelachtige ochtend: het regende bij opkomst en het bleef nog even doorgaan, maar het laatste half uur voor vertrek was het droog. Het was onze laatste toertocht en het was al meermalen gebeurd dat we met de “gekke paadjestocht” nat zijn geregend. Bij de start stonden dan ook niet zoveel leden. Van de A+B 12 stuks en de C1 met 3 en de C2 met 6.
De gecombineerde A + B groep reed onder leiding van Jaap kriskras door de polders over wegen en vooral paadjes die we niet zo vaak kiezen. Sommige zijn zo smal dat niet iedereen daar gerust overheen gaat en andere zijn eigenlijk prima te doen maar liggen gewoon wat ongunstig voor een reguliere clubtocht. Volgens sommigen is het een zaak van de goden verzoeken om met nat weer over schelpenpaden en boerenpaden te rijden. Ze zijn vaak vies of glibberig door stront en bagger en als je pech hebt rijd je er ook nog lek door de vele kleine steentjes. Het kon dan ook geen toeval zijn dat Cees v.d. Meer op het Gelderswoudse Kerkepad zn band zacht voelde worden. Maar het kon hem niet veel schelen. Hij reed immers mee met de mensen van de A2 en daar hebben ze een zeer ervaren bandenwisselaar.
Na 65 km waren we weer thuis en hadden we slechts een klein buitje gehad.
De C groepen
Op goed geluk (vanwege het weer) begonnen we in 1 groep aan de mooie rit. We kozen voor paden waar we nog niet gereden hadden dit jaar. Zo ook dwars door Zoetermeer naar Nutricia, waar we Arno zn nieuwe flat zagen. Met toch nog halverwege een bui kwamen we om 10.15 uur bij Klein Giethoorn aan. We waren de eersten en lieten ons de koffie en gebak lekker smaken. Op de terugweg ook maar een buitje en kunnen we zeggen dat het nog best meegevallen is. We waren om 12 uur thuis met ± 50 km.

Dit was ook ons laatste wekelijkse stukje voorlopig in de Dorpsketting. De toerkalender is afgewerkt, maar we blijven nog wel met een groep liefhebbers doorfietsen. De C gaat nog door zolang het goed weer blijft, de A en B in principe de hele winter door. De start is vanaf nu om 9.00 uur bij Het Blesse Paard.
Komende zondag wil de C nog een keer de Rottemerentocht rijden die pas niet is doorgegaan. Verder wordt de bestemming bij de start bepaald. We wensen iedereen die blijft doorfietsen daarbij veel goed weer toe en alle anderen tot ziens in het voorjaar.
Arno van Rijn en Annie van Rijn
Clubblad Op De Pedalen.
Aan het eind van het seizoen maken we ook weer een clubblad. Iedereen die hierin nog iets wil laten opnemen kan dit tot 1 oktober inleveren bij Arno. We rekenen op jullie!
Rabosponsortocht
Op 7 september is ook weer de Rabosponsortocht georganiseerd in onze regio. Ondanks de sombere voorspellingen bleef het weer die dag lang goed en dat trok dan ook veel deelnemers. In totaal is er door de deelnemers 45.840 km gefietst en dat kostte de Rabo € 8316,50 aan uit te keren sponsorgelden. 26 Fietsers hebben gereden voor de verenigingsvlag van Toerclub Stompwijk en hun 1420 km was goed voor een sponsorbedrag van € 277,-. Tezamen met het bedrag dat we vorig jaar ontvangen hebben een leuke som geld waarmee de aanschaf van de vlag een stuk dichterbij is gekomen. We willen dan ook iedereen bedanken voor hun deelname.
Arno van Rijn