Bibliotheek-aan-huis-dienst

De bibliotheek Leidschendam is in januari van dit jaar gestart met de service “Bibliotheek-aan-huis-dienst”. Inmiddels maakt een aantal mensen gebruik van dit aanbod en is gebleken dat deze service als heel prettig wordt ervaren door zowel gebruikers als vrijwilligers. De bibliotheek wil de dienst graag uitbreiden en is daarom op zoek naar Vrijwilligers, die de leners kunnen gaan bezoeken. Heeft u interesse in lezen en vindt u het leuk andere mensen te helpen, dan is vrijwilliger bij de biliotheek-aan-huis-dienst wellicht iets voor u! U zoekt in de bibliotheek, eventueel aan de hand van een wenslijstje, boeken en andere materialen uit voor iemand, die niet (meer) in staat is de bibliotheek zelfstandig te bezoeken. Eenmaal per drie weken gaat u met de materialen langs bij de lener. Het sociaal contact is hierbij heel belangrijk.
Leners, die gebruik willen gaan maken van de bibliotheek-aan-huis-dienst kunnen zich bij de bibliotheek aanmelden. U dient dan wel in het bezit te zijn van een geldige lenerskaart. De vrijwilliger kan bij de bibliotheek een kaart voor u kopen.
Wilt u meedoen? Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Trix de Groot, tel. 070 32755084.
In de bibliotheek ligt een folder klaar voor zowel de vrijwilligers als leners die van deze service gebruik willen maken.