OPROEP INTERNET GEBRUIKERS

Zoals zo veel Stompwijkers ben ik ook regelmatig gebruiker van internet. Wij wonen echter aan de rand van Stompwijk en moeten tot op heden nog internetten via de normale telefoonverbinding. Van verschillende kanten heb ik al gehoord dat er met mij meerdere gezinnen zijn die op deze manier gebruik moeten maken van het internet. Ik hoef niemand te vertellen dat daardoor de telefoonkosten aardig op kunnen lopen. Wij kunnen geen gebruik maken van de mogelijkheid om te internetten via de kabel en ook ADSL is niet mogelijk in Stompwijk. Voor deze laatste mogelijkheid heb ik in mei 2002 een brief gestuurd naar de KPN. Ik kreeg daarop het volgende antwoord:
U bent aangesloten op de telefooncentrale Zoeterwoude. Deze centrale is niet geschikt voor Mxstream. KPN heeft nog geen plannen om uw centrale wel geschikt te maken voor Mxstream. De oorzaak hiervan zijn de hoge kosten van de ombouw van de centrale en het verwachte relatief lage aantal gebruikers.
Dat relatief lage aantal gebruikers valt volgens mij wel mee, zeker gezien de geluiden die ik heb opgevangen (veel middelbare scholieren maken immers gebruik van het internet en een aantal van moet dit doen in de avonduren en “zo kort mogelijk” i.v.m. de kosten). Daarom een oproep aan iedereen die graag zou willen internetten via een ADSL-verbinding en diegenen die eventueel van de kabel willen overstappen naar ADSL (denk hierbij aan een hogere snelheid) om een e-mail te sturen naar adsl.actie@nojosa.nl met het verzoek aan de KPN om toch vooral die centrale geschikt te maken zodat ook wij voordeliger en langer kunnen internetten. Misschien kunnen wij gezamenlijk de KPN er toe bewegen om Stompwijk te voorzien van ADSL. Ik hoop het van harte.
Kristel van der Salm.