Over de S.K.R en hun kerstpakketten actie

We hebben heel veel positieve reactie’s ontvangen naar aanleiding van het stukje in de Dorpsketting over de S.K.R. (Stichting Kinderhulp Roemenië). Deze week hebben wij weer heel veel hulp goederen ontvangen. Kinderwagens, ledikantjes, dekens, tafelkleden ect. ect. Afgelopen zaterdag heb ik het meteen weggebracht naar de loods in Moerkapelle, waar de goederen tijdelijk worden opgeslagen. Al deze goederen gaan dit jaar nog, om precies te zijn op donderdag 7 november, naar Roemenië toe.
Om 16.00 uur vertrekken we met 15 vrachtwagens en 2 luxe wagens onder politie begeleiding richting Roemenië. Wij hopen dat er dan in die wagens voor 615 gezinnen een kerstpakket zit. De sluiting van deze actie is, door het enorme succes, met een week verlengd. Op 26 oktober moeten de pakketten in Moerkapelle zijn.
Dat de actie goed loopt is al te zien aan de hoeveelheid kerstpakketten die in Stompwijk gevuld zijn. Maar liefst 60 pakketten zijn al binnen. Ook Pastoor v.d. Plas heeft ons zeer goed geholpen om in de kerk deze actie aan te bevelen. Waar een klein dorp al niet groot in kan zijn!!
Graag zouden we naar de 100 of misschien nog meer, kerstpakketten gaan. Ik wil zeker niet ondankbaar zijn, maar de mensen hebben het zo hard nodig en wij hebben zoveel. Hoe vaak hoor je de mensen niet zeggen “Wat zullen we vandaag weer eens eten?” Of anders, “Wat wil je voor je verjaardag hebben?” ”Ik weet het niet, want ik heb alles al.” Zoveel keus hebben we.
In Roemenië zeggen de mensen “Wat kunnen we vandaag nu weer eten?” Maar dan omdat ze weinig tot niets te eten hebben. Laten we ze eens verwennen door middel van een Kerstdoos te vullen met goederen. Een lege kerstdoos kunt u bij ons ophalen, of ik bezorg hem bij u. In de kerstdoos zit een lijstje met van artikelen die de mensen het hardst nodig hebben. Bijvoorbeeld: rijst, meel, macaroni, suiker, jam, hagelslag, soep, worst en/of vlees in blik, lampen van 40 watt, pleisters en jodium. Niet dringend maar wel fijn om te krijgen zijn o.a. oploskoffie, tomatenpuree, naalden, garen, snoep, chocolade, harde worst, panty’s theedoeken, zakdoeken en ansichtkaarten
In verband met de geur a.u.b geen zeep artikelen bijvoegen en groenteconserven krijgen we voldoende gesponsord
Heeft u geen gelegenheid om daarvoor boodschappen te doen, Geen probleem! Dat willen wij wel voor u doen. Omdat we op die manier al diverse dozen gevuld hebben, weten we dat voor € 12,50 een prachtig kerstpakket te maken is. Eventueel kunt u bij ons thuis een kerstpakket zien. P.S. Bedrijven mogen ook meedoen.
Theo en Bep van der Meer,
Dr. Van Noortstraat 37, Tel. 071-5802683