VROUWENVERENIGING

De heer Onderstal hield afgelopen dinsdag een lezing over asbest.Asbest is een natuurproduct en wordt in mijnen in a.o. China, Rusland en Brazilie gewonnen.
Vooral na de 2de wereldoorlog werd het veel gebruikt voor allerlei doeleinden.
Het is erg goedkoop en overal voor te gebruiken, omdat het hitte bestendig is en goed isoleert. Ook nu nog zit het in veel huizen, gebouwen of gebruiksartikelen zoals o.a. vloerbedekking of een warmhoudplaatje op het gasstel. Nu weet men dat je er erg ziek van wordt als je het inademt. Dat kan wel tussen de 10 en 60 jaar duren maar ook korter. Vanaf 1 juni 1993 is het in Nederland dan ook verboden om het nog in materialen te verwerken en vanaf 31 december 2004 is het in heel Europa verboden.Zeker een interessante avond.
Heel wat dames hebben zich al opgegeven voor de avond op 12 november.
Dan komt Janny Schuylenburg ons weer bezighouden met haar vouwtechniek.
Janny wil graag weten hoeveel materiaal ze mee moet brengen dus geef U even
van te voren op. Dit kan tot en met 4 november. Het aantal opgegeven dames moeten we ook betalen aan haar. We maken o.a. een waaier, vlinder, geisha en een bewaarhoesje .De kosten per persoon zijn € 5,-.

Hilda Klerks