Mini s sluiten af met overwinning

Minis sluiten veldseizoen af met een overwinning!!
Hoe is het de minis na de wedstrijd van 15 september verlopen?? Nu dat zal ik u vertellen.

Op 21 september hebben we een wedstrijd tegen Gemini in Zoetermeer gespeeld. Amanda staat hier op het doel en zij blijkt een superkeeper te zijn. Ruststand is hier 0-0. Na de limonade in de rust (daar zat waarschijnlijk wat in ) vinden beide
ploegen de weg naar het doel. Er wordt goed gespeeld en we gebruiken de hele ruimte van de cirkel. Helaas slagen we ondanks het betere veldspel er niet ééntje meer te scoren dan de tegenpartij. Eindstand is 4-4.
Op 29 september spelen we een wedstrijd thuis tegen EDH uit Delft. Met een volle wisselbank gaan wij de strijd aan. Het veldspel gaat gelijk op en wij zijn daarin zeker niet de mindere. Het maken van doelpunten is echter een ander verhaal. Soms willen we het zo snel doen dat we de bal nog niet goed vast hebben, met het verkeerde been voor staan en onze hand achter de bal vergeten. Deze schoten verdwijnen in het niets. Ruststand 0-2. In 2e helft vinden we 2x het doel. Amanda scoort haar eerste doelpunt en Jasmijn de andere. EDH scoort er ook nog vier. We verliezen deze wedstrijd ondanks goed spel met 2-6. Gelukkig wel een traktatie vanwege een eerste doelpunt.
Op 6 oktober hebben we geen wedstrijd, maar staat de sponsorloop op het programma. Van de 18 minis lopen er 16 mee. Twee minis zijn ziek en Sharon loopt, ondanks dat ze niet fit is toch. Gemiddeld lopen de meiden 10-12 ronden. Dat is dus bij elkaar inclusief rondjes van Ankie en mij ca. 175 ronden. Klasse meiden!!!!!! Demi en Merlijn winnen zelfs een prijs omdat ze heel veel ronden gelopen hebben. Lopen kunnen ze dus.
Zondag 13 oktober spelen we weer een thuis wedstrijd. Ditmaal tegen Warmunda uit Warmond. We starten deze wedstrijd voortvarend en gaan de rust in met een 3-2 voorsprong. Na de rust zakt echter de concentratie. Er wordt veel gegiecheld, met als gevolg balverlies en een aantal tegendoelpunten. Gelukkig krijgt Lola het nog eenmaal het op haar heupen (doelpunt). Ook Jennifer probeert het een aantal keer. Maar het lukt niet meer om Warmunda in te halen en we verliezen de wedstrijd met 4-6. Jammer meiden, de volgende keer beter.
En dan vandaag 20 oktober onze laatste veldwedstrijd tegen HVV70 in Voorschoten. Met een lekker zonnetje staan we op het veld. We spelen tegen een team met 5 jongens en 1 meisje. Misschien geeft dit onze meiden vleugels. En ja hoor ze zijn gretig naar de bal, storen goed. Ze onderscheppen regelmatig de bal en gaan dan in de break-out. Het scoren wil ondanks de vele kansen nog niet echt lukken. Dewi staat goed te keepen. Ze laat er maar één door. Ruststand 0-1. In de 2e helft gaat Joyce het doel in. Ze stopt meteen een hele harde bal. De meiden gaan verder met het goede spel en ja hoor nu lukt het scoren wel. Jasmijn en Tamira maken er 2-1 van. Stompwijk heeft het betere van het spel en ook nu onderschep-pen zij regelmatig de bal en gaan in de breakout. HVV70 komt terug en via 2-2, 3-3 wordt het 4-4. Uiteindelijk maken de meiden nog een vijfde doelpunt. 4-5 voor Stompwijk. En dan fluit de scheidsrechter en juichend staan de meiden in het veld. Zij hebben hun eerste wedstrijd gewonnen. En verdiend!!!! Gefeliciteerd meiden. Theo trakteert op een zakje Hamkas na deze goed gespeelde wedstrijd.
Het veldseizoen zit er op. Elk wedstrijd was het droog en meestal een zonnetje. Dat kan je niet van elk team zeggen. Je ziet dat de dames steeds beter gaan spelen. Ze gebruiken steeds meer de ruimte en proberen beter aanspeelbaar te zijn. Het vangen, gooien en scoren kan beter, maar daar gaan we ook nog op trainen. Al met al ben ik dik tevreden .
Volgende week zaterdag beginnen we meteen aan het zaalseizoen. We spelen dan 2 wedstrijden van 10 minuten met tussendoor een ronde penalty schieten. We spelen de 1e wedstrijd om 11.10 uur en vertrekken om 10.15 uur. Tot zaterdag.