Stompwijkse Jammsession succes

Eerste Stompwijkse Jammsession was een succes!!
Vorige week zondag was de grote loods bij Fontein veranderd in een muziekhal. Café de Gouden Leeuw had allerlei attributen beschikbaar gesteld. Er was soep, brood, drank, een podium, drums, licht en geluidsinstallaties en een goede sfeer. Nadat de F&P opnamestudio ernaast was geopend ging het van start. Er waren 28 deelnemers met aanhang in de zaal waaronder een drietal debutanten en overigens veelal bij elkaar gevonden muzikanten. We hadden tevoren de nummers van de anderen kunnen horen en zo heeft een aantal elkaar gevonden om deze sessie mee te doen. Er zat een zekere opbouw in de muziek voor wat betreft het jaar van oorsprong van de stukken. Eerst was er de band Sound Wave. De meesten ervan hadden elkaar erg lang niet gezien en het was een ouderwets gezellige hereniging, die zon-der oefenen met een aantal stevige oude rockers de sessie openden. Daarna kwam de zanggroep Dubbel Fier met nummers van het Hair-genre, meerstemmig gezon-gen. Betty de Zeeuw ging met Aad Paardekooper op de keyboards enkele ever-greens ten gehore brengen. Dat klonk niet alleen goed, maar het slot was erg grap-pig. Nadat Eric Fontein met Aad Paardekooper een aantal Italiaanse liedjes had ge-zongen zou Dubbel Fier hem ondersteunen met enkele oude nummers van Freddy Quinn. Zijn verheugenis was groot toen ook nog het hele accordeonkwartet de be-geleiding spontaan over nam, zodat de begeleiding op minidisk achterwege kon blijven. Het liep nog bijzonder gesmeerd ook. Vervolgens deden ze zelfs nog spon-taan een medley. Wat een muzikanten! Dat waren Jeanne en Aad Paardekooper, Nico Storm en Theo Proost. Elli Janson sax en Henk de Winter gitaar, deden zo af en toe als ze de smaak te pakken kregen ook nog met van alles mee. Vervolgens kwam Arjan Wildschut, die met zang en piano enkele nummers van Randy New-man en Elton John perfect wist te brengen. De Fountain Brothers en Heleen brach-ten 4 nummers met gitaar waaronder een a capella-nummer van Sinnaid O’Connor. Nadat Sound Wave een sfeervolle tweede sessie had neergezet kwam het samen-raapsel Something Els en René (Lindhout), Bas, Sandra Paardekooper en Arjan Wildschut. Zij brachten ijzersterk o.a. enkele nummers van Anouk en Cranberries. Tenslotte was er de topper van de avond, de try-out van de band die volgende zaterdag in de Gouden Leeuw komt op-treden El Diablo, (Rock en Blues) die voor het eerst in deze setting, hun repertoire op het Stompwijkse publiek ging uit-proberen. Wat een kanjers. Eén van hen, Bas Paardekooper, heeft nadat hij de voorrondes van de talentenjacht voor gita-risten was doorgekomen de kwartfinales bereikt in Feed Back Rotterdam, met nummers van Stevie Rayvon en Jimmi Hendrix. Daar zijn we afgelopen zondag nog naar wezen kijken. Dat was erg goed. Komt dat zien aanstaande zaterdag.

Tenslotte is er nog een optreden gepland de 16e november in Café de Gouden Leeuw, waar de Jammsessie van afgelopen zondag in uitgewerkte vorm wordt over gedaan. Inschrijvingen hiervoor zijn gesloten, toegang is vrij. Er kan worden inge-schreven voor een nieuwe Jammsessie die in maart, april van 2003 zal worden ge-houden. Dus iedereen die wat wil horen, kom aanstaande zaterdag en 16 november naar de Gouden Leeuw. Ieder die wat wil musiceren, zelf of met anderen op een podium met professionele apparatuur, kan zich aanmelden bij Eric Fontein (mail efontein@wanadoo.nl.). Alle vormen van persoonlijke performance, cabaret, dans of muziek in welke vorm dan ook zijn welkom. Het hoeft niet perfect. Er zijn er meer die maar zo wat uitproberen.
De Stichting Jamm sessions Stompwijk i.o.