12-uurs wedstrijd Noordwijk

Zaterdag 26-10 was weer de jaarlijkse 12-uurs wedstrijd bij manege Bakker in Noordwijkerhout.Om 7 uur verzamelen van 8 kinderen en 4 ponys bij de club.Piet kwam met Hela en Roxy in de trailer naar de club, Goldie en Sjors inladen en alle spullen voor zon lange dag en dan op naar de plaats waar het geheel zich afspeelt. Na de presentatie van alle groepen was het eerste spel een stoelendans en daar deden Anke, Anne, Cheyenne en Mandy aan mee. Anke beet de spits af en bleef 4 rondes in het spel, Anne ging heel goed en bleef 6 ronden meedoen, Cheyenne had pech en viel na 2 ronden uit. Mandy na 4 ronden. Over het geheel hadden we hier 46 punten en dat was een heel goed begin. Niels en Winnie deden de behendigheidsproef en moesten hierbij slalom rijden; van pony af, zaklopen, erop; balkjes lopen; eraf; kloslopen; erop; sprongetje maken; eraf; snoephappen; erop; slalom rijden en dan de volgende deelnemer.Bij dit onderdeel werden we 5e met 42 punten. Het ringsteken ging ons niet zo goed af want we kregen, na 12 pogingen, maar 1 ring aan de stok. Helaas!! De pass de deux werd na goed oefenen, met hulp van Yolanthe, gereden door Jacqueline en Christina. De proef werd bijna foutloos gereden maar door de zenuwen ging de dames in een heel hoog tempo van start en waren niet meer te bedwingen. Jammer dat het hierdoor wat slordig werd en met de muziek kwam het nu ook niet zo goed meer uit; 38 punten. Skilopen is ook altijd leuk maar met zn vieren op twee latten twee bochten draaien blijft erg moeilijk. Met het coaches spel moesten Ada en mijn persoontje samen 1 broek, 1 trui,handschoenen aan, een pet op,door een slappe fietsbinnenband en onder een balk door. En dat alles op tijd. 48 punten; niet verkeerd! De kruiwagen races(door onszelf georganiseerd) ging ons weer goed af en hiermee werden weer 48 punten gehaald. Met kisten stapelen waren we de minst snelle, daarna hadden we een uur pauze voordat de playback van start ging. Onze act van de ketchup-song ging heel goed(bedankt Amber)maar andere verenigingen hadden bijna professionele spelers van musicals ingezet en daar konden we niet tegenop. Over de hele dag hadden de kinderen het bere naar hun zin ze hebben genoten van alle spellen en de gezelligheid onderling. Dat we 7e werden van de 8 was absoluut geen probleem en een aantal had het alweer over “meedoen volgend jaar”dus dat zegt genoeg. Rest mij nog wat mensen te bedanken: Fam.v/d Mespel en Fam.Tetteroo voor het uitlenen van de ponys, Piet , Jack en Linda, Joop en Erna voor het rijden en uitlenen van trailers, Yolanthe, Ada (hulp) en het publiek voor de aanwezigheid en natuurlijk alle kinderen voor hun gezelligheid.
Groeten van Marian van Vliet.