MARATHON SCHAATSEN

Afgelopen zaterdag is in het hoge noorden van ons land de 4e wedstrijd om de Essent cup verreden. Een wat saaie wedstrijd waarbij het gehele peloton bij elkaar
bleef. Wellicht omdat Henk Angenent, die dikwijls de wedstrijd maakt, zich rustig hield vanwege zijn deelname aan het NK afstanden toernooi in Utrecht. De Fransman Cederic Michaud rijdend voor Nefit werd winnaar van de massa sprint gevolgd door K.C. Bouttiete (TVM) en Jan Maarten Heideman (DSB). Jan Maarten Heideman heeft nu de roze leiderstrui met 0,1 punt voorsprong op Bert Jan van der Veen. In plaats van de dames reden de Veteranen. Albert Bakker werd de winnaar. Martijn van Es is thans in goede vorm. De verkoudheid is verdreven. In de massale eindsprint is het trekken en duwen voor je plekje en je moet daarbij een beetje geluk hebben. Dat laatste ontbrak eraan. Martijn finishte als 21e net naast de punten, balen dus. Joost Juffermans kon zich bij een opkomend treintje aansluiten en wat verder naar voren komen en finishte als 14e. Dat leverde 7 punten op. Joost had een afspraak met broer Cees, die Nationale competitie wedstrijden in Amsterdam aan het rijden is. Als jij eerste wordt, dan rij ik bij de eerste 10. Cees kwam zijn afspraak na, maar Joost niet. Hij ging toch tevreden naar huis.
Maandag zijn op de Haagse Uithof gewestelijke wedstrijden verreden. Bij de dames zag ik, naar mijn weten, voor het eerst drie Stompwijkse dames in het peloton nl. Jolanda de Winter, Mariska Scholtes en Marga Stijnman. Hoewel geen van drieën punten wisten te rijden was ik bijzonder verheugd over hun deelname. Bij de B rijders acteerde André Loomans en bij de veteranen de gediplomeerde Geerd Hilgersom. Bij de Van Vliet cup van vrijdag heb ik geen dorpsgenoten gezien. Volgende wedstrijden zijn op vrijdag de Van Vlietcup en zaterdag de landelijke competitie in Eindhoven voor dames A en B rijders. Start om 19.30 uur. Aad de Haas