Verslag van een zeer geslaagd schaatskamp

Eindelijk was het zover.
Zaterdagochtend om half acht was het al een drukte van jewelste op het parkeerterrein van de Meerhorst. Wel 60 kinderen en 23 begeleiders stonden te trappelen om naar Oranjestad te vertrekken. Na eerst flink gestoeid te hebben met alle bagage (het is nogal wat, iedereen drie tassen) vertrokken we dan met 17 auto’s richting Drente.
De reis verliep vlekkeloos en we waren dan ook al rond half 11 in Oranjestad aangekomen. De meeste kinderen kenden dit speeloord al en renden dan ook meteen Oranjestad in. Voor de kleinsten was het nieuw en deze keken dan ook hun ogen uit. Wat een speeltoestellen, een zweefmolen en een achtbaan, trampolines en zelfs een bioscoop en disco, waren aanwezig. Een hele middag heerlijk spelen.
Voor de grotere jeugd was er een mountainbiketocht gepland in Gieten.
Mountainbike
Toen we aankwamen in Oranjestad, gingen wij mountainbiken. We vertrokken per auto naar Gieten, waar de mountainbiketocht was. We huurden de mountainbikes, en begonnen aan de eerste tocht voor die dag. De tocht was ± 20 km. Het parcours lag in de bossen vlakbij Gieten. De dag ervoor had het geregend, dus lagen er flinke blubberplassen in het bos. Iedereen zat dan ook al snel onder de modder. Toen we de eerste tocht achter de rug hadden, gingen we soep met een broodje hamburger eten in een schuur. Sommige hadden het na de eerste tocht al erg koud. Na het eten begonnen we aan de tweede tocht. Deze was ook in de bossen bij Gieten. Halverwege die tocht raakte er al heel wat mensen vermoeid. Ook tijdens deze tocht werd er weer door de bagger-plassen gereden, dat was flink koud. Aan het eind van de tocht keerden we terug naar Gieten en leverden daar de fietsen helemaal onder de bagger weer in. Zo ging iedereen onder de bagger weer terug naar Oranjestad. We hebben het erg naar ons zin gehad die dag, ondanks de kou.
Zelfs diegene die bij de tweede tocht bij een stoplicht wilden gaan staken en eigenlijk besloten hadden om geen centimeter verder van Gieten af te fietsen, klommen weer op de fiets, hadden een toffe middag gehad. We waren dus echte bikkels.
In Oranjestad aangekomen konden we beginnen aan een flinke pan met soep (wel 19 liter) en een enorme pan met macaroni. Dit alles klaargemaakt door een kookploeg die ongeveer de hele middag hieraan had besteed. Het was een geinig gezicht om te zien hoe Joke op een stoel moest klimmen om in de enorme pan met soep te roeren.
De tien pakken macaroni met een heerlijke saus gingen er gretig in. Voor degene die dit niet lustten was er een broodje met knakworst.
’s Avonds werd er door de jonge kinderen fanatiek Bingo gespeeld en werden er leuke prijsjes gewonnen. Ook de Mens Erger-Je-Nieters waren zeer fanatiek. Om 21.45 uur werd er getracht om de jongste kinderen te laten slapen, dit had wel even tijd nodig maar uiteindelijk was iedereen in een slaapzak terecht gekomen en probeerde te slapen.
De oudere jeugd ging onder begeleiding naar het zwembad en vermaakte zich voornamelijk in de stoom sauna. (wat daar al niet besproken werd!!) de nog oudere jongeren (zo rond de leeftijd van 40 tot ouder) zaten in het bubbelbad en probeerden alles zo in de gaten te houden, menig nekspier en kaakspier zijn daar op de proef gesteld.
Later in Oranjestad werd nog gezellig nagepraat en was de eerste dag alweer bijna afgelopen. Het werd een hele lange, lange dag en een hele, hele korte nacht.
De tweede dag begon echt pas op gang te komen na een enorm kussen gevecht. Zo werden de meiden door de jongens gewekt. Die lieten het niet op zich zitten en vochten sterk terug. Wie er gewonnen heeft weet ik niet maar de grootste verliezers waren de leiders die apart sliepen en hun kamer op slot hadden gedaan en dus gewoon mietjes zijn.
Na een flink ontbijt met maar liefst 82 eieren (probeer die maar eens te koken) en een enorme bijna niet overheen te kijken stapel broden gingen we met z’n allen naar de ijshal voor een flinke schaatstraining. Daar werd menig uithoudings-vermogen op de proef gesteld en wilden niet alle benen de juiste kant op. Na een uur waren de jongere kinderen echt uitgeschaatst en gingen dan ook alvast naar het zwemparadijs welke aan de ijshal vast zat.
’s Middags werd er door iedereen gezwommen en heel Stompwijk nam bezit van elk bad waar maar wat bubbels uitkwamen. Ook de glijbaan en het golfbad werden druk bezocht.
Rond 14.00 uur vertrokken we weer naar Oranjestad waar de schoonmaakploeg (petje af voor deze mensen) alles al op orde had. Er werd nog even flink van de attracties genoten. Rond 16.00 uur aten we nog een heerlijk bakje patat en werd er om ongeveer 16.30 uur begonnen aan de thuisreis, die ondanks de storm, heel goed verliep dankzij alle chauffeurs die echt een pluim verdienen.
Thuis gekomen nog eenmaal stoeien met de tassen en daarna moe maar voldaan naar huis.Het was echt een geweldig leuk weekend dat mede door de vele sponsors mogelijk werd gemaakt.
De ijsclub bedankt : Aad van Boheemen voor de eieren, Wim Overdevest voor de kaas, Arno Turkenburg die bij het N.A.K tuinbouw werkt voor de tomaten, paprika’s, uien, en appels, en Scheria voor de koelbus die het hele weekend tot onze beschikking stond.
Verder wil ik iedereen bedanken, zowel leiders als kinderen, voor dit gezellige weekend. Annelies van Beek