MARATHON SCHAATSEN

Afgelopen zaterdag is in Eindhoven de 32e Lichtstad Trofee verreden. Bij de dames won Henny Borst-Bok voor Gretha Smit. Smit demarreerde 3 ronden voor het eind met Borst in haar kielzog. In de eindsprint was Henny nipt voor Gretha. Petra Grimbergen won de sprint van het peloton. Het leiderspak blijft bij Linda Verdouw. die als 7e eindigde.
Bij de A rijders won de sterk rijdende bloemenkweker uit Nieuw Vennep Peter Baars. Ploeg en trainingsmaat van Henk Angenent. Baars won de sprint van 4 man nipt voor Arjan Smit, Kurt Wubben en Ruud Borst. Deze vier reden ronden lang met een voorsprong van 200 meter op het peloton dat maar niet op gang kwam.Joost Juffermans reed een attente wedstrijd onder het wakend oog van vriendin Annemarie. Joost finishte uitstekend als 11e van de door Jan Maarten Heideman gewonnen sprint van het peloton en als 15e in de wedstrijd. Martijn van Es groeit elke wedstrijd. Hieruit blijkt dat Mariska uitstekend voor hem zorgt. Martijn reed een prima wedstrijd en finishte als 14e in het peloton en als 18e in de einduitslag. Met twee man in de punten keerden we opgeruimd huiswaarts. Ik voorzie dat er dit seizoen door één van de twee een wedstrijd wordt gewonnen.
De volgende wedstrijd is a.s. zaterdag in Haarlem voor Dames A en B rijders start om 19.30 uur. Zaterdag 23 november strijkt het peloton neer op de Haagse Uithof. Ik verwacht uiteraard dan vele Stompwijkse supporters. Verder a.s. vrijdag 15 november de Van Vliet Cup. Zondag 17 november gewestelijke wedstrijden voor de junioren jongens en meisjes. Start om circa 19.00
uur. Maandag 18 november gewestelijke wedstrijden voor Dames, Veteranen A en B rijders.Start om 21.15 uur.
Aad de Haas