Miniteam gaat de Sinterklaasstop in.

Zaterdag vertrekken we met 12 mini’s naar Zuidhaghe voor 2 wedstrijden van 2 x 10 minuten. Dat betekent een volle wisselbank (5 wissels) en voor goed bijhou-den wie er aan de beurt is om te wisselen. Ook veel ouders zijn van de partij, want de voetbal is afgelast. Lekker veel publiek dus. Julia speelt vandaag haar debuutwedstrijd. Je kan zien dat ze al een jaar getraind heeft. Ze stoort goed en volgt de aanval en verdediging zoals het hoort. De eerste wedstrijd spelen we te-gen Quintus 3. Dit team heeft een zeeg goede speelster die alle ballen precies in de bovenhoek weet te plaatsen. Jasmijn staat goed te keepen, maar is niet tegen dit schuttersgeweld opgewassen. Ons spel is niet slecht, maar we hebben vandaag wat aan onze handen. Die bal wil er namelijk niet in blijven zitten en we laten hem zeer regelmatig vallen. Hierdoor komen er ook weinig schoten op het doel. Wij scoren er 2, de tegenpartij helaas 7. Jammer meiden!! Dan het penaltieschie-ten. Dat gaat ons beter af. De helft van onze speelsters gooit de bal in het doel en vaak nog mooi in het hoekje ook. Soms iets te scherp en dan komt hij op de paal. Quintus krijgt er maar 5 in. Dit winnen wij dus met 6-5. Goed zo, meiden!!!
De 2e wedstrijd neemt Manja plaats in het doel. Ook in deze wedstrijd golft het spel op en neer. Velo heeft ook een goede schutter in de ploeg die bijna alle doel-punten maakt. Manja wordt er een beetje moedeloos van. Wij hebben nog steeds moeite met het vangen. Gelukkig scoren we er nu 4, maar Velo wel 11.
“Ook weer verloren”, zuchten de meiden, want ze willen zo graag winnen. Mei-den, gewoon blijven trainen en je best blijven doen. Lola neemt ook weer Teige-tje, onze mascotte mee de volgende keer. Dan komt het vanzelf een keer.
Volgende week komt Sinterklaas in het land en hebben we met de mini’s pas weer een wedstrijd op zaterdag 7 december. We hebben een Sinterklaasstop dus.
Ik zie jullie vrijdag op de training weer en dan gaan we ons record van 24 verbre-ken. Tot vrijdag. Ans Luiten