Prins Frank en Page Jacqueline

Prins Frank en Page Jacqueline nieuwe Prins en Page in Stompwijk/Gaandrië
Afgelopen zaterdag was het zover, de opening van het nieuwe Gaanders carnavalsseizoen in Stompwijk. Wie zouden de opvolgers worden van Prins Theo III en Page Mieke? In het Blesse Paard werd de nieuwe grootvorst bekend gemaakt aan het Gaanders publiek dat weer in grote getale naar de gebruikelijke carnavalslocatie was toegestroomd. Onder muzikale begeleiding van blaaskapel ‘De Blaasbalgen’ werden de nieuwe Prins en Page door de leden van de raad van elf, met “het dak eraf”(het carnavalsmotto) de zaal in gebracht. Na eerst even het motto letterlijk nog een keer uit te beelden, kwamen uit het huisje de nieuwe Prins Frank van Rijn en Page Jacqueline de Groot te voorschijn.

Prins Frank is in Stompwijk een bekend persoon vanwege zijn eigen computer bedrijf in het Stompwijkse (Gaandriaanse) rijk en natuurlijk zijn ondersteuning hierbij bij menig vereniging binnen onze Gaandriaanse grenzen. Met deze benoeming is hij sinds het bestaan de jongst gekozen Prins in ons rijk.
Page Jacqueline is een bekende in het carnavalswereldje, zij is getrouwd met oud Prins Jos de Groot dus kent intussen de klappen van de carnavalszweep . Jacqueline is daarnaast jarenlang een vaste Gaanders bezoeker van alle carnavalsavonden. Met haar enthousiasme en haar charme zal ze zeker de raad van elf achter zich krijgen met diverse activiteiten, want Jacqueline is een echte Gaander. Vooral de page begeleidingscommissie zal aan haar een zware dobber krijgen, letterlijk en figuurlijk maar waar we wel trots op zijn.
De Prins en Page zullen tijdens dit “het dak eraf“ seizoen ondersteund worden door Opper Peter Bregman, die zelf al jaren lid van de raad van elf is, dus hem maak je
niets meer wijs, kortom iedereen is er klaar voor, het nieuwe “het dak eraf” carnavalsseizoen.
Tijdens de carnaval zijn de Prins en Page de zogenaamde ambassadeurs van het dorp van Het dorstig Hert. (zie proclamatie) Na eerst de gebruikelijke ceremoniële taken vervuld te hebben werden zij officieel geïnstalleerd als heersers van het Gaandriaans rijk. Zij zullen er dan ook streng op toe zien dat alles in het teken van de leut en de gein zal staan dit seizoen. Na jong en oud, dik en dun, groot en klein een zorgeloos carnavalsseizoen toegewenst te hebben kon het festijn losbarsten. Dat de blaaskapel ‘De Blaasbalgen’ tot in de puntjes alles hadden voorbereid bleek wel uit de enthousiaste deelname van de polonaise door het publiek. Met hun nieuwe repertoire ging “het dak eraf” van Het Blesse Paard, letterlijk en vooral figuurlijk. De bijna 30 man/vrouw tellende kapel speelden een brede variatie van muziek waar de Gaanders goed mee uit de voeten konden komen.
P.R. commissie De Gaanders