Verslag DCJ1

Afgelopen zondag stond een oefenwedstrijd op het programma tegen Velo voor de C jeugd. Het beloofde een zware wedstrijd te worden nu Jeanette en Naomie uitgeleend waren aan de B2 en Laura niet fit genoeg was om te spelen en anders toch ook met de B2 had meegedaan. Gelukkig had ik assistentie van Els Ben-schop die de twee wedstrijden daarvoor had gescheidsrechterd en nu mij hielp met de wissels. Niet alle speelsters van de C2, die nu met de C1 meedoen, zijn mij bekend. Deze keer deden op speciaal verzoek Simone, Rosanne en Leanne de Boer mee om het eens te proberen tegen de wat meer gevorderde handballers. De gehele familie weerde zich uitstekend en kon al lekker meekomen en het was een vriendschappelijke wedstrijd, zodat eventueel verlies niet echt een probleem zou zijn. Het leuke was te zien dat anderen nu het voortouw moesten nemen. Kitty manifesteerde zich aardig en de anders afwachtend Nicole ging de strijd aan met schijnbewegingen en krachtige schoten op het doel. Fantastisch meiden. Voor Sa-mantha Turk heb ik een cursus in gedachten van ‘zoek de hoeken’, zij heeft nogal eens de neiging, nu ze genoeg lef en kracht heeft, om in de handen van de keeper te schieten. Dan maken we het ze wel erg makkelijk, dat is niet de bedoeling. De keep moet duiken, springen en moeilijke hoeken zien te verdedigen. Gewoon zo moeilijk mogelijk maken dus.
Wat aandachtspunten zijn: er zal wat meer afstand genomen moeten worden van de cirkel anders ben je te moeilijk aanspeelbaar, een metertje meer er vanaf mag best en dan instarten (richting doel lopen). Heb je de bal niet gekregen weer een

stapje terug zodat je weer aanspeelbaar bent. Net als bij het verdedigen, stapje naar de aanvaller die de bal heeft, is de bal weer weg, gauw terug naar de cirkel voordat ze achter je gaan staan. Het oogde hierdoor ietwat rommelig, maar ieder moest nu weer zijn plekje zien te vinden en een beetje aan elkaar wennen. En el-
ke week wordt er weer wat geleerd en verbeterd aan de kwaliteiten. Mede door het juiste verdedigingswerk konden er maar 14 doelpunten tegen gemaakt wor-den, want ze waren echt goed die meiden uit Wateringen. Compliment voor Sam die in het doel toch de moed er in bleef houden, totdat ze venijnig door haar en-kel ging en Sabine mét een geblesseerde arm gelukkig haar taken vrolijk over-nam. Tijger Cynthia kwam ook nog ongelukkig ten val, maar het is haar eer te na om aan de kant te gaan zitten en ging dus weer keihard aan de slag. De wedstrijd werd uiteindelijk verloren met 5-14.Volgende week spelen we weer officieel tegen Verburch in Poeldijk.
Vanaf deze week trainen we op donderdag van 17.00 tot 18.00 uur, dan gaan we lootjes trekken voor de surprises. De verrassing mag niet meer dan 5 euro kosten. Maak alvast een verlanglijstje en neem die mee naar de training.

Vijf december valt op donderdag, dat is een te heerlijk avondje om met hand-ballen bezig te zijn, dus dan gaat de training niet door. Wel komen we dan op vrijdagavond 6 december vanaf 19.00 tot een uur of 21.00 met surprise en gedicht bij elkaar bij mij thuis. (Dotterbloem 1, eerste huis links na de sporthal).
Ik heb een boodschappenlijstje opgesteld en vraag aan Laura, Naomie en Leonie om voor frisdrank te zorgen. Rhiannon, Samantha en Cynthia voor chocolademelk, Simone, Rosanne, Nicole, Sabine en Lilian iets om te knabbelen, Samantha en Kitty voor speculaasjes, Jeanette wil ik vragen kruidnootjes mee te nemen en Leanne en Claire pepernoten. Meiden maak er wat moois van. Ik zie jullie aanstaande zondag.
Petra