Eline Bennis 2e met shottrack

12 Januari liep om half 6 uur de wekker af en moeten die dag naar Den Bosch. Om half 8 arriveren we bij een mooi sportcomplex naast het FC Den Boschstadion. Vanaf 8 uur kan er worden ingereden en om half 9 was de start. Anne moest deze keer weer als eerste aan de bak .Zij zat nu in een hele grote poule van 28 kinderen. Ze had ook nog de pech dat ze heel zwaar was ingeloot en eindigde als derde in haar rit. Daardoor kwam ze in het onderste schema terecht waar ze het dus weer heel goed deed en twee keer 2e werd. In het totaalklassement werd ze 19e. Chelsea kwam er in haar eerste heat niet aan te pas en werd 4e. Maar in haar tweede en derde heat werd ze keurig 1e en 2e, totaal eindigde ze op een 12e plaats. Eline raakt steeds beter in vorm. De eerste heat won ze, dus door naar het bovenste schema. In de tweede heat werd ze 2e en kon nog net een vallend meisje voor haar ontwijken. Weer een finaleplaats. In de finale reed ze keurig en met ruime voorsprong naar een 2e plaats. Hartstikke goed Eline, gefeliciteerd met je eerste podiumplaats. Als laatste was Phinney aan de beurt. Ook hij plaatste zich voor het bovenste schema, door 2e te worden. In de tweede heat werd hij 4e en in de derde heat 3e. In het totaalklassement werd Phinney 7e . Weer een verbetering waar Phinney erg blij mee was. Om half 1 was er nog een afvalrace voor pupillen 2 en een koppelkoers voor pupillen 1 en voor de junioren. Phinney en Chelsea deden hier aan mee. Phinney kwam hierbij ten val en Chelsea moest al gauw het veld verlaten.
Anne deed mee met bij het koppelen bij de junioren. Dit betekent dat een team van 4 kinderen uit dezelfde vereniging elkaar aflossen. Het is dan druk op de baan, want de eerste rijdster start en de andere 3 rijden op de binnenbaan en dat met 5 teams.Christien, Brit, Jorieke en Anne haalden hier makkelijk de 1e plaats. Goed gedaan meiden. Volgende week gaan we naar Utrecht. Tot dan.Marjo van Veen.