MARATHON SCHAATSEN

De afgelopen week was niet zo hectisch voor de marathon schaatsers. Er zijn maar slechts twee wedstrijden verreden. Woensdag in Assen werd de goed in vorm zijnde Peter Baars 1e voor Koen Lankhaar en de nog jonge Katwijker Ralf Switser. De laatste heeft toch maar mooi in Leiden leren schaatsen. Zaterdag stond Alkmaar op het programma. Een zeer boeiende wedstrijd waar 7 rijders een ronde voorsprong wisten te nemen. Onder hen Jan Maarten Heideman en de Fransman Cedric Michaud. De Fransman viel in de laatste bocht van de eindsprint waardoor Heideman soepel de overwinning behaalde voor Kurt Wubben uit Pijnacker en Harry Kuiper. Heideman blijft leider in het klassement. Bij de dames won in Alkmaar Dannielle Bekkering voor Jenita Hulzebosch Smit. Deze twee rijdsters waren 200 meter voor op het peloton. Hulzebosch blijft leidster in het klassement. Martijn van Es reed in Assen geen goede wedstrijd, nog nasleep van de griep. Zaterdag in Alkmaar ging het een stuk beter en finishte hij als 19e. Joost Juffermans bleef woensdag thuis wegens een pijnlijke knie. Zaterdag in Alkmaar was Joost weer top maar miste de uitval van Kurt Wubben om een rondje mee te pakken. Joost finishte als 16e. De komende weken vertoeven alle Nederlandse schaatsliefhebbers op de Oostenrijkse Weissensee. Ook ons dorp is aldaar weer ruim vertegenwoordigd met zo’n 25 man/vrouw.. De belangrijkste wedstrijden zijn zaterdag 25 januari het Open Nederlands Kampioenschap marathon op natuurijs over 100 km en de week daarop (vrijdag 1 februari) de Alternatieve Elfstedentocht over 200 km.Aad de Haas