Filmavond Leidschendam anno 1953

Op maandag 3 februari om 20.00 uur zal in de hal van het raadhuis in Leidschendam de film ´Leidschendam anno 1953´ gedraaid worden. De film wordt vertoond in het kader van de presentatie over de adoptie van getroffenen uit het watersnoodgebied ZuidHollandse en Zeeuwse eilanden in februari 1953. De organisatie is in handen van het gemeentearchief van de Gemeente LeidschendamVoorburg.
De film neemt de kijker mee terug in de tijd. Niet alleen bewoners en bedrijven maar ook straten en buurten uit die tijd zijn vastgelegd op de gevoelige plaat. Zo is te zien hoe de blauwe tram de Damlaan oversteekt en veilingschuiten en vrachtboten door de sluis gaan. Maar ook de wasserij Rozenburg, de voetbalvereniging RKAVV en de tafeltennisvereniging Veni, Vidi Vici komen aan bod. En wie wil zien hoe de huisvrouwengymnastiek op het open terrein langs de Vlietweg eruit zag, wie er op welke school zat en welke bedrijfjes gevestigd waren aan de Venestraat of de Veursestraatweg, komen aan hun trekken.
In de hal van het Raadhuis aan de Raadhuislaan 1 te Leidschendam is plaats voor ongeveer 200 belangstellenden. Wie de film graag wil zien kan vanaf maandag 27 januari een toegangskaart afhalen bij het Servicecentrum aan de Koningin Wilhelminalaan 2 in Leidschendam. Het Servicecentrum is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 15.00 uur en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Er worden maximaal twee kaarten per persoon afgegeven.