Steunpunt Mantelzorg Leidschendam-Voorburg

Wat is mantelzorg?
Als u voor een zieke, gehandicapte of hulpbehoevende uit uw directe omgeving zorgt, bent u mantelzorger. Meestal betreft het de zorg aan een naast familielid, zoals de zorg voor een partner, vader, moeder of kind. Vaak is de zorg voor de ander geleidelijk gegroeid en een vast onderdeel geworden van uw dagelijks leven. Maar het komt ook voor dat u van de ene op de andere dag mantelzorger wordt. Bijvoorbeeld na een ernstig ongeluk of een hersenbloeding. Zo’n situatie kan uw leven drastisch veranderen. Op den duur kan de zorg zelfs te zwaar worden. Bij het Steunpunt Mantelzorg bent u van harte welkom voor ondersteunende hulp.
Wat biedt het Steunpunt Mantelzorg?
Bij het Steunpunt Mantelzorg kunt u terecht als u:
Informatie zoekt over de ziekte of aandoening van degene die u verzorgt. In contact wil komen met andere mantelzorgers of hulpverleners teneinde de zorg met u te delen. Informatie zoekt over praktische hulpmiddelen en vergoedingen. Behoefte heeft aan een luisterend oor.
Verder zullen er themabijeenkomsten over diverse onderwerpen worden georganiseerd. Ook gaat in 2003 het Mantelzorgcafé van start, waar u als mantelzorger in ongedwongen sfeer met andere mantelzorgers van gedachten kunt wisselen of gewoon een praatje kunt maken.
Voor wie is het Steunpunt Mantelzorg bedoeld?
Niet alleen voor mantelzorgers maar ook vrijwilligers en professionals kunnen er terecht.
Bereikbaarheid
Voor een gesprek, aanvraag huisbezoek en informatie kunt u telefonisch contact opnemen met de consulent mantelzorg op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Het telefoonnummer is (070) 444 24 21.
Ons adres is Scheepswerf 18, 2265 BE Leidschendam.