KERKBALANS 2003

“Ruimte geven”
Zeven kerkgenootschappen in Nederland, waaronder onze kerk, werken al 31 jaar samen op het gebied van geldwerving. Gezamenlijk komen zij met campagnemateriaal en een moto. In 2003 is dat ‘Ruimte geven’. De parochies hebben veel voorbereidend werk gedaan: de materialen zijn besteld en de plannen zijn gemaakt.

‘Armoede en deemoed’
‘Als pelgrims en vreemdelingen in deze wereld de in armoede en deemoed de eer dienen, zullen zij vol vertrouwen om aalmoezen gaan…”Aldus de heilige Franciscus en sindsdien is er eigenlijk niet veel veranderd, stelt de Kerkbalansfolder dit jaar vast.
Want nog steeds is de kerk de aangewezen op gaven va anderen. Kerken ontvangen immers geen subsidie van de overheid, mar voorzien als verkapte bedelaars in hun eigen onderhoud. En daaraan levert de Actie Kerkbalans een wezenlijke bijdrage. Kerkzijn kost een lieve duit: aan diaconale projecten, aan het onderhoud van de vaak monumentale kerkgebouwen en aan salarissen van de kerkelijk werkers.
Symbolisch bedrag
Het ondersteunen van de Kerk is tegenwoordig minder vanzelfsprekend dan vroeger. Bijna alles is tegenwoordig ‘te koop’, maar dat geldt niet voor de diensten van de Kerk. In veel gevallen zijn die gratis of vraagt ze er slechts een symbolisch bedrag voor dat ver achter blijft bij de marktprijs.
In tijden van vreugde als doop en huwelijk maar zeker ook in tijden van nood vallen mensen dikwijls op die Kerk terug. Dat kan alleen als er voldoende in de Kerk wordt geïnvesteerd. En daarvoor is er onder andere de Actie Kerkbalans. Op de website www.kerkbalans.nl is meer informatie te vinden.