Een week lang Gaanders

Gaanders een week lang op pad
De komende week is voor de Gaanders, Prins, Page en oud Prinsen en natuurlijk alle Stompwijkers een feest week. De Gaanders willen de lezers van Stompwijks populairste week blad laten zien waar de Gaanders voor staan en wat ze allemaal gaan doen de komende week. Er wordt nog al makkelijk gezegd: oh, die Gaanders gaan weer een week zuipen (beetje bot gezegd), maar er wordt al gauw vergeten wat de Gaanders er allemaal voor moeten doen en zeker ook laten. De meeste Raadsleden nemen toch een week vrij. Nu is dit geen probleem, want het is fantastisch om te doen. Biertjes worden er zeker gedronken deze week, maar wat de meeste mensen niet weten is dat de Raadsleden deze toch allemaal uit eigen zak moeten betalen. O.k., nu snel het programma overzicht om te kijken waar de Gaanders zich allemaal gaan begeven.

* Woensdag de 26ste Swetterhage
Deze dag bezoeken wij de geestelijk en lichamelijk gehandicapten in Swetterhage te Zoeterwoude. Een avond van hun leven voor deze mensen, deze kan je zo zien genieten van een avondje hossen en polonaise lopen daar kan menig een nog wat van leren. De Prinsen hebben deze avond ook een doelstelling en dat is deze menigte stil krijgen? We zien deze avond graag tegemoet. Aanvang 19.00 uur.

* Donderdag de 27ste Emmaus
Bejaardenhuis Emmaus, een plek waar de Gaanders al jaar en dag komen om met deze oudjes een prachtige avond te beleven. Een groot aantal bewoners in dit tehuis is afkomstig uit Stompwijk, dus als de Raad van elf zich mengt in de menigte is het gesprek al gauw van wie ben jij er een? Een neef van die, een zoon van die, nou je kent het wel. Een hoogtepunt voor de bewoners is toch altijd weer het optreden van de oud Prinsen, die oud Hollandse liederen ten gehore brengen. Een avond die zeer veel voldoening geeft bij de Gaanders. Aanvang 19.00 uur.

* Vrijdag de 28ste Marienpark en Bar dancing Orion
Ook nu een bejaardentehuis, maar dan aan de andere kant van het dorp, Leidschendam dus. Aanvang 19:30 uur. Zoals bij Huize Emmaus zullen we ook hier weer ons uiterste best doen om het de bewoners naar hun zin te maken. Klaar met de oudjes zullen de Gaanders zich met grote spoed terug naar Stompwijk begeven om in Orion de jongelui een lesje polonaise lopen te geven. Meestal verliezen we dit en wordt er al gauw overgeschakeld op de house en andere soorten muziek. Zo zie je maar de Gaanders zijn van alle markten thuis.

* Zaterdag de 1ste Gemeentehuis/Optocht/Gekostumeerd bal
Prins Frank en Page Jacqueline zullen in het gemeentehuis te Leidschendam de hamer in ontvangst nemen en mogen met de scepter gaan zwaaien over het Gaandriaase rijk. Na ontvangst zal Prins Frank het wel en wee van het afgelopen jaar in Stompwijk aan de kaak stellen in zijn verpletterende speech. Aanvang stadhuis ca. 10:30 uur. Daarna een van de grootste carnavalsoptochten in de regio Haaglanden, zo niet de grootste. Volgens informatie van de Gaanders worden er in veel schuren de mooiste wagen in elkaar gesmeed, die zaterdagmiddag het dorp zullen passeren. Na afloop van dit uniek schouwspel de prijsuitreiking van de diverse categorieën in Bar de Bles.

* Zaterdag avond het gekostumeerd bal
Een ware verkleedpartij barst dan los in de Gaanders feestzaal. Al jaren kunnen de Gaanders de mensen op één hand tellen, die niet verkleed zijn. Natuurlijk mag de avond niet voorbij gaan zonder de mooist verklede man, vrouw en groep te onderscheiden met elf zoenen van de Prins of Page, het is maar dat je het weet (een mooie prijs hoort daar vanzelfsprekend ook bij). Muzikale ondersteuning genoeg is er door onze eigen drive in disco Fire Fly. Weten de Gaanders “Het Dak Eraf” te krijgen zoals het motto het aangeeft?? Ik denk het wel.

* Zondag de 2de Carnavalsmis/Concert Fanfare Juliana
Zondagochtend is de kerk het middelpunt van Carnaval. De mis wordt geleid door pastoor v.d.Plas en ondersteund door het Oud Prinsenkoor. De Oud Prinsen zijn voor al deze optredens al menig uurtje aan het oefenen om hun zuiverste noten aan U ten gehore te brengen. Aanvang carnavalsmis 11.00 uur. Voor ieder die van een mooi stuk muziek houdt is het carnavalsconcert van Fanfare Juliana een must om bij te zijn. Aanvang 14.00 uur.

* Maandag de 3de Kindercarnaval/Tiener Disco
Maandagmiddag gaan de deuren van het Blesse Paard vanaf 13.00 uur open voor de jongsten onder ons. De Gaanders zijn er wederom ingeslaagt een mooi programma in elkaar te draaien. En wat is er voor de kleintjes nou mooier om zo hard mogelijk polonaise te lopen. De kleurplaat in de Gaanderskrant kan deze middag ingeleverd worden om er misschien een mooi prijsje mee te verdienen. De middag duurt ongeveer tot 16.30 uur. Om 19.00 uur gaan we onvermoeid door met de tienerdisco voor de groep van ca. 10 t/m 16 jaar. Ouders zijn streng verboden in de zaal zodat iedereen volledig uit z’n dak kan gaan. Disco Fire Fly zal de speakers laten gonzen met de nieuwste house, dance en trance. De avond duurt ongeveer tot 22.30 uur.

* Dinsdag de 4de Oudere Carnaval/Slotbal
Dinsdagmiddag is voor de oudere jongeren onder ons. De kantine van Stompwijk ‘92 wordt dan verbouwd tot feest en ontmoetingsplaats voor de 55plussers onder ons. Veel van de dorpgenoten weten de weg hierheen al te vinden, maar er kunnen er nog veel meer bij. Hapjes, drankjes, koffie en thee zijn allemaal gratis. Weet u nog een reden om niet te komen? Aanvang 13.00 uur. Dinsdagavond vanaf ca. 20.30 uur gaan we aftellen naar het einde van een drukke week. Voordat we zover zijn gaat nog een keer het dak er af. Natuurlijk het bekend maken van de winnaars van de loterij en van horen zeggen een super surprise act. Carnaval is geen carnaval als je niet bij het slotbal bent geweest. Dit alles kunnen de Gaanders niet zonder de grootse ondersteuning van het huis orkest van de Gaanders de Blaasbalgen. Deze zijn dan bijna bij alle bovenstaande activiteiten aanwezig.

P.R. Gaanders