MARATHONSCHAATSEN

Afgelopen zaterdag won de Fransman Cedric Michaud de felbegeerde Essent Cup. Een winnaar die het verdiend heeft om de cup mee naar huis te nemen. Michaud is de smaakmaker van het peloton. Hij verkiest de aanval en brengt daardoor spektakel in de wedstrijden. Promotie voor het marathon schaatsen noem ik het maar. Overigens moet je wel capaciteiten hebben om zo te kunnen rijden. Miel Rozendaal won de laatste wedstrijd, die met Jeroen de Vries (2e) en Bert Jan van der Veen (3e) een ronde voorsprong hadden op het peloton. Martijn van Es reed zaterdag naar een mooie 4e plaats in de sprint van het peloton en 7e in de einduitslag. Ook de in de premie sprints haalde hij belangrijke punten op waardoor 4e in het eindklassement werd. In het totaal klassement is Martijn 34e geworden met 35 punten. Joost Juffermans kreeg in de laatste ronde nog een duwtje, was daardoor uit balans en moest genoegen nemen met een 20e plaats. Joost is 19e in het eindklassement geworden. Er rest de rijders nog een vuiltje in het Finse Kuopi over 200 km welke a.s. zaterdag verreden wordt. Uiteraard ook hierover een uitgebreid verslag en een terugblik op het seizoen volgende week in dit blad.
Mariska Scholtes heeft inderdaad een abonnement op de 12e plaats. Ook afgelopen maandag was zij wederom 12e. op de Haagse Uithof. Verder verscheen Jolanda de Winter aan de start die goed in haar ritme zat. Zondag 2 maart is de finale van het gewest. De start is om circa 19.45 voor de jeugd, vervolgens de Dames A,B en Veteranen.

Aad de Haas