NK sprint

Op 22 en 23 februari was er weer een Nederlands kampioenschap, dit keer op de ijsbaan van Groningen. Het was een wedstrijd voor de beste jun. B/C, de beste jun. A en de beste senioren van Nederland op twee korte afstanden, de 500 en de 1000 meter. Het toernooi duurt 2 dagen. Femke Hilgersom mocht hieraan meedoen. Zij vertrok vrijdagochtend al om in loop van de dag te gaan trainen op de ijsbaan in Groningen. Het is een geheel overdekte ijsbaan, alleen het was erg koud, 5 gr. Dat betekent dat je je goed moet aankleden. De zaterdagochtend begon het al vroeg, om 9.45 uur startte het toernooi. De eerste 500 m. ging vrij goed in een tijd van 43.60 een 9e plek, en aangezien het nog behoorlijk koud was geen slechte prestatie. De eerste 1000 m. ging ook wel goed in een tijd van 1.28.92 dit was een 11e plek waard. In het tussenklassement stond ze nog steeds op een 9e plaats maar was de snelste eerstejaars B junior. Ook zondagochtend begon het weer vroeg. De omstandigheden waren iets beter maar nog steeds koud. Voor de tweede keer moest ze een 500 en een 1000 m. Als je de eerste dag in de buitenbaan bent gestart moet je de tweede dag in de binnenbaan starten en andersom. De tweede 500 m was in een tijd van 43.46 iets beter dag de vorige dag maar weer een 9e plek. Dan nog een tweede en tevens laatste 1000 m. Ook die was iets beter dan de vorige dag. Een tijd van 1.28.25. Dit was een 10e plek. Ze bleef daarmee in het eindklassement op een 9e plek staan. Ze heeft dus vrij constant gereden en kan hiermee erg tevreden zijn.

Groeten, Geerd Hilgersom