De Blaasbalgen vieren carnaval

Afgelopen weekend werd er in het hele land carnaval gevierd en zo ook in Stompwijk. De Gaanders die deze dagen heersen over het Gaandriaanse rijk hebben dan de beschikking over feestkapel De Blaasbalgen uit Leidschendam die bijna elke dag met de raad van elf op pad gingen om feest te vieren. Vanaf woensdagavond tot en met afgelopen dinsdag werden er de nodige bezoeken gebracht bij bejaardentehuizen, gezinsvervangende tehuizen voor verstandelijk gehandicapten en jongerensooszen. Natuurlijk was er ook nog de grote optocht van de carnavals zaterdag met ’s avonds het gekostumeerd bal. Wat een feest in Gaandrië! Het Blesse Paard zat tot de nok toe vol en het motto van dit jaar werd zeker waargemaakt; Het dak ging eraf! De ruim 400 verkleedde gasten op het gingen helemaal uit hun dak op de klanken van de muziek. De Blaasbalgen hebben deze dagen dus vele malen opgetreden en samen met De Gaanders het publiek vermaakt met veel plezier. De bejaarden en gehandicapten genoten met volle teugen en hebben op deze manier ook een leuke avond gehad.
Op zaterdagmorgen werd naast de sleutel/hameroverhandiging ook het eerste exemplaar van het nieuwe digitale jaarverslag aangeboden aan de burgemeester van LeidschendamVoorburg, mr. Van Haersma Buma. De burgemeester prees De Blaasbalgen om hun enthousiasme en de behaalde resultaten op het muzikale en organisatorische vlak.
Na deze drukke periode zullen De Blaasbalgen even iets rustigere weken ingaan om op 26 april een donateursconcert te geven en op 30 april weer te feesten tijdens de viering van koninginnedag in ’s Gravenzande en Leidschendam. Kortom u komt ze steeds weer tegen deze vrolijke muzikanten. Wilt u precies weten waar en wanneer? Kijk dan snel op www.deblaasbalgen.nl voor alle informatie en verslagen van de optredens of bel met de manager, Kees Put 0703877938. Tevens kunnen ze nog enkele leden gebruiken voor De Blaasknarren, welke wat minder optredens hebben, maar dezelfde soort optredens zullen gaan verzorgen. Voor informatie hierover kunt u bellen met Michel Guldenmundt, 0704445410.
Foto’s en videobeelden van de carnaval zijn te vinden op onze website.