De Gaanders

Helaas komen aan alle leuke dingen een eind, zo ook na 7 dagen carnaval vieren in Gaandrie. Dat het carnavalsfeest leeft in Stompwijk bleek wel aan de deelname van de optocht en de mooi verkleden tijdens het gekostumeerd bal op zaterdag. Als vereniging zijn wij trots op de animo om carnaval te vieren met de Gaanders. Naast dit festijn vieren De Gaanders met andere leeftijdsgroepen dit feest. Met bezoeken aan de bejaarden in Emmaus te Zoeterwoude en Marienpark te Leidschendam en natuurlijk het plaatselijke feest in de kantine van Stompwijk ’92 hebben de Gaanders menig polonaise gelopen en feest gevierd met deze enthousiasten van gevorderde leeftijd. Daarnaast hebben Prins Frank en Page Jacqueline en Opper Peter ongeveer 40 bezoekjes gebracht bij mensen thuis of ergens anders. Deze bezoekjes aan zieken of ouderen (boven 80 jaar) zijn speciaal voor hen die niet komen kunnen naar het carnavalsfeest. Zij zijn in het zonnetje gezet met een plantje van De Gaanders. Vast onderdeel is ook de viering van carnaval in Swetterhage met de gehandicapten, die heel enthousiast kunnen feest vieren met de Gaanders. Prins, Page en de raad lopen op deze avond een record aantal meters aan polonaise met hen, dit met of zonder rolstoel.
Natuurlijk ontbraken de jongeren niet bij het carnavalsfeest. Geen bezoek aan de school wegens de vakantie maar wel integratie van de jeugdraad De Komers bij de echte mannen van de raad. Jeugdprins Jan en Page Celini en hun raad zijn meegegaan naar Leidschendam met Prins Frank en Page Jacqueline voor de uitreiking van de hamer door de burgemeester en voorzitter van de dorpsraad. Ook na de optocht waren De Komers in De Bles om het echte feest op te snuiven. Jong geleerd is ook hier oud gedaan.
Op maandag kreeg heel de jeugd de mogelijkheid om naar De Gaanders te komen. Een mooie middag met een clown en een aantal playback acts voor de jongste en ’savonds de disco voor de tieners wat voor elke Prins en Page weer een slijtageslag is. Gewonnen prijzen voor de mooist verkleden en de best dansende werden beschikbaar gesteld door Party Herberg Het Blesse Paard en Disco Firefly van Jan Groeneweg.
Met de concerten van het oudprinsenkoor, The Old Princess in Harmony, dit evt. samen met de Fanfare Juliana kwam de sfeer er pas goed in. Vooral zondagmiddag tijdens het concert samen met de Blaasbalgen was het gezelligheid troef. Dit nadat eerder deze ochtend het serieuze optreden in de kerk had plaatsgevonden welk bijzonder mooi klonk. Voordat later op de dinsdagavond Prins Frank en Page Jacqueline werden ontnomen van hun functie als heersers van het Gaandriaans rijk werden een hoop vrijwilligers nog in het zonnetje gezet voor hun activiteiten. Daarnaast bood computerexpert Prins Frank, de Gaanders hun eigen domeinnaam aan waardoor ze nu echt op www.degaanders.nl te bewonderen zijn. Dit voor alle impressies, gastenboek en veel meer info wat betreft onze Stompwijkse vereniging.
Prins Frank en Page Jacqueline hebben daarnaast nog de trekking bekend gemaakt van de Gaandersloterij waar van met de opbrengsten het kinder en bejaardencarnaval gefinancierd wordt.
Uitslag;
1e prijs kleurentelevisie Peter Schrader
2e prijs Radiocasette+CD Annie v.d. Poll
3e prijs Port. Telefoon René de Bruin
4e prijs Friteuse René en Miranda Verhagen
5e prijs Elektrische tandenborstel Mevr. Jansen
6e prijs Koffiezetapparaat Aad Luiten
7e prijs Waterkoker R. v Haaster
8e prijs Krasloten Marco Olyhoek
De prijzen zijn ondertussen al bij de gelukkigen thuis gebracht.
Wij van de Gaanders willen u hartelijk danken voor de deelname aan de loterij zonder dit zou voor een hoop mensen het carnavalsfeest niet mogelijk zijn.
Dit carnavalsseizoen was mede door het goede weer een buitengewoon geslaagd jaar waarvoor De Gaanders iedereen willen bedanken die door enig ondersteuning dit mogelijk gemaakt hebben. Ook Het Blesse Paard waar het altijd goed vertoeven is voor De Gaanders. 3x Alaaf P.R. De Gaanders