Dierenweide Vreugd en Rust

Dierenweide Vreugd en Rust preventief gesloten
In verband met het uitbreken van de vogelpest heeft de gemeente LeidschendamVoorburg op de gemeentelijke kinderboerderijen preventieve maatregelen getroffen. Hoewel kinderboerderijen buiten de getroffen gebieden open mogen zijn, heeft de gemeente besloten dierenweide Vreugd en Rust voorlopig voor het publiek te sluiten. Op deze dierenweide bevinden zich namelijk veel verwilderde kippen die in bomen overnachten. Hiervoor zijn noodhokken geplaatst; medewerkers van de gemeente zullen de loslopende kippen vangen en ´ophokken´. Als de situatie hier onder controle is, gaat deze dierenweide mogelijk weer open voor publiek. Stadskinderboerderij Essesteijn en dierenweide Rusthout kennen deze problemen niet en zijn gewoon geopend voor publiek. Hier is het pluimvee geïsoleerd in het nachthok en de ren; de dieren kunnen hier dus niet meer naar buiten. Uiteraard worden de kippen op de drie locaties scherp in de gaten gehouden.