Overnachten bij de boer

Overnachten bij de boer: Nu ook in Stompwijk!

Zaterdag j.l. was het dan eindelijk zover: Na heel veel breken, zagen, timmeren, solderen, stofferen, enz. is een schitterende logiesaccommodatie bij Peter en Coby van Boheemen aan de Stompwijkseweg 55a geopend. Waar voorheen de zuivel werd bereid en verkocht en op de grote oude hooizolder daarboven, zijn nu 4 fantastisch mooie logeerruimtes en één appartement gerealiseerd. Logeren bij de boer tegen een aantrekkelijke prijs. Zaterdagochtend om 11 uur werd de burgemeester voorgereden in een mooie sjees met een prachtige zwarte Fries ervoor met Piet Turkenburg aan de leidsels. Piet had de burgemeester in Leidschendam opgehaald; ook voor onze burgervader een niet alledaagse ervaring. Na een kort welkomstwoordje van Coby hield de burgemeester nog een korte openingsspeech, waarin hij vooral de ondernemerskwaliteiten van Peter en Coby prees: Na hun zuivelactiviteiten nu het roer weer rigoureus om met de start van de nieuwe logeeraccommodatie. Na de ceremoniële openingshandeling met de schaar door de burgemeester, konden we een blik werpen in de mooi ingerichte kamers en het appartement. Iedere ruime kamer is voorzien van twee bedden, tafel, stoelen en een aanrechtblokje met luxe koffiezetapparaat en waterkoker. Verder nog een koelkast en voor iedere kamer een tv. Ook beschikt iedere kamer over een eigen toilet en douche.Het bijbehorende (boeren)ontbijt wordt door Coby verzorgd. Het appartement op de begane grond bestaat uit een slaapkamer met een aparte kamer/keuken. Hier kun je in de volledig ingerichte keuken zelf voor je maaltijden zorgen. Peter en Coby hebben samen met nog 6 andere agrarische ondernemers uit het Groene hart van ZuidHolland een stichting opgericht om gezamenlijk het logeren bij de boer te promoten. Ze hebben ook een gezamenlijk website: www.groenehartlogies.nl waar je informatie kunt vinden over de verschillende logeeradressen en ook kunt boeken. Zaterdag hebben vele mensen uit Stompwijk en van ver daarbuiten gebruik gemaakt van de mogelijkheid om Peter en Coby te feliciteren met de opening van hun nieuwe accommodatie. Met daarna gezellig even kletsen met een kopje koffie in de oude hooiberg. Het Stompwijkse platteland heeft er een nieuwe ‘agrarische’ activiteit bij!

Koos van Wissen, uw reporter uit het Paddemoes