Slechthorendheid

Slechthorendheid… , doe er iets aan!

Heeft u moeite met het volgen van de radio en de tv, vooral bij anderen? Voelt u zich wel eens onzeker in gezelschap, omdat u het niet zo goed kunt verstaan? Op 22 mei organiseren Zorggroep Horst en Vlietstreek en het Haags Audiologisch Centrum Effatha een themabijeenkomst over slechthorendheid met medewerking van de NVVS (Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden) en een plaatselijke audicien. U krijgt voorlichting over slechthorendheid, de problemen die daar uit kunnen voortkomen en wat ù daar aan kunt doen. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen vanaf 55 jaar, die geen hoortoestel dragen, maar die wèl de nadelige gevolgen van een verminderd gehoor beginnen te merken. Ook partners zijn van harte welkom.

Inhoud:
Er zal worden ingegaan op de werking van het oor en veel voorkomende problemen als gevolg van slechthorendheid. Daarnaast krijgen de deelnemers adviezen over mogelijkheden om de communicatie te verbeteren. Er worden eveneens een aantal hulpmiddelen gedemonstreerd. Tijdens de bijeenkomst is er ruime gelegenheid voor het stellen van vragen. De NVVS is aanwezig met divers foldermateriaal.

Waar en wanneer
De bijeenkomst wordt gehouden op donderdagmiddag 22 mei 2003 van 14.00 16.00 uur bij Zorggroep Horst en Vlietstreek in Verzorgingscentrum De Mantel, Klaverweide 54 te Voorburg. De kosten bedragen € 2,50 per persoon. U kunt zich aanmelden tot en met vrijdag 16 mei. Voor informatie en aanmelding kunt u bellen met het cursusbureau van Zorggroep Horst en Vlietstreek, telefoon (070) 307 52 06 (bereikbaar tussen 9.00 15.00 uur).