Fiets Puzzel Tocht

Grandioze Fiets Puzzel Tocht op zondag 25 mei brengt ruim € 8.500 op.

Op 25 mei a.s. organiseerde Rotaryclub Duivenvoorde een grandioze fietspuzzeltocht ten bate van de wereldwijde actie “Polio de wereld uit”. Vanaf 10.30 was iedereen van harte welkom om aan deze puzzeltocht mee te doen en daarmee de actie ‘polio de wereld uit’ te ondersteunen. Er was keuze uit een tocht van 25 km en van 40 km. Burgemeester Van Haersma Buma gaf het startschot voor de 25 km tocht.
De start om 11.00 uur was niet hoopgevend. De weergoden hadden zich kennelijk niet gerealiseerd dat het voor een goed doel was. Na wat gebel met de weergoden klaarde het duidelijk op en kwamen zich ‘druppelsgewijs’ steeds meer mensen aanmelden om alsnog aan de tocht deel te nemen. Totaal mochten we 216 inschrijvingen registreren. De reacties op de tocht waren unaniem positief. De route was buitengewoon fraai en de catering was goed. Een aantal fietsers kwam vragen of we nog een reserve routebeschrijving hadden om de tocht nog een keer te maken.
Iedereen die mee fietste had een kans op een van de 70 fraaie cadeaubonnen. Daarnaast had restaurant ‘Kapitein Haak’ nog een groot aantal kortingbonnen ter beschikking gesteld waarvan velen graag gebruik wilden maken.
Met de prijsuitreiking werd gewacht totdat iedereen binnen was. Dat duurde wat langer dan verwacht. Een groep van 10 kinderen volbracht de tocht heldhaftig en daar moet je gewoon op wachten. Het werd een waar prijzenfestival. Er waren er meer dan 100. Bij de uitreiking waren al een groot aantal mensen naar huis, mede vanwege de forse regen die inmiddels de plaats van de zon had ingenomen. Maar geen nood. We bellen alle prijswinnaars af en ze krijgen hun fraaie prijzen alsnog.

Het resultaat
Het was onze Rotaryclub Duivenvoorde te doen om zoveel mogelijk geld binnen te halen om polio de wereld uit te krijgen. Daarvoor is een speciaal bankrekeningnummer geopend: RABO nr 38.79.04.212 t.n.v Rotary Duivenvoorde inzake Polio de wereld uit. Het resultaat mag er zijn. We hebben in totaal € 8.500,= binnen gehaald. Dat is aanzienlijk meer dan waar we op hadden gerekend. Dus ook in dit opzicht is de dag succesvol verlopen.

Ook een internationale fietstocht
Een 20 tal rotarians, waaronder Leo Boersen uit Leidschendam zijn inmiddels begonnen aan een monsterfietstocht van Vladivostok naar Scheveningen. Het motto van deze tocht is ‘fietsend om de halve wereld om de hele wereld poliovrij te krijgen’. De tocht over 12.000 km moet in 80 dagen geklaard worden en voert langs de grenzen van China en Mongolie, naar Novosibirsk en over de steppen van Omsk. We verwachten de finish op 30 augustus in Scheveningen. Deze tocht krijgt nationaal en internationaal veel aandacht. U kunt de belevenissen volgen op internet: www.polioride.org of www.rotary.nl Ook deze fietstocht moet de nodige euro’s voor de polioactie opbrengen. De doelstelling is
€ 200.000,=. Naar het zich laat aanzien wordt ook dat bedrag ruimschoots gehaald.
Meer informatie
• Arno Op den Kamp, 070 426.00.00, opdenkamp.a@oag.nl