Zondag 15 juni wielerdag

Nu inschrijven voor Ronde van Zoeterwoude
De Wielerdag Zoeterwoude is niet meer weg te denken. Op de derde zondag van juni, vaderdag, staat de oude dorpskern volledig in het teken van de wielersport. Het wielercomité heeft voor zondag 15 juni een boeiend programma samengesteld met onder andere wedstrijden voor amateurs, eliterenners en neo’s. De inschrijving voor deelname aan de burgerronde voor inwoners uit Zoeterwoude en Stompwijk is inmiddels geopend bij André Hilgersom, Dorpsstraat 40, Zoeterwoude.

Een wielerdag zonder burgerronde is ondenkbaar. Wie herinnert zich niet de adembenemende ontknoping in 2002. Een finishfoto moest er aan te pas komen om de winnaar aan te wijzen. Bij de 22e editie van de Zoeterwoudse wielerdag sluiten de inwoners van Zoeterwoude en Stompwijk traditiegetrouw de wielerdag af.
De heren rijden 40 kilometer, de dames die aan de start komen moeten 28 kilometer afleggen. Om 17.00 uur is de start voor de burgers. Renners die inschrijven tot en met zondag 8 juni betalen 3.50 euro. In dat bedrag is de dagkaart, inclusief verzekering, inbegrepen.
Programma
Het programma voor de wielerdag van 15 juni ziet er als volgt uit.
11.30 uur Criterium amateurs A, 50 kilometer
13.00 uur Grutronde bovenbouw, 2 ronden
13.20 uur Grutronde onderbouw, 2 ronden
14.00 uur Criterium elite en belofterenners, 80 kilometer
16.15 uur Criterium jeugdrenners om Bultpijs
17.00 uur Burgerronde voor inwoners van Zoeterwoude en Stompwijk
18.15 uur Einde wielerdag.