15de Zoeterwoudse Braderie 18 juni a.s.

De 15 de braderie van Zoeterwoude zal op woensdag 18 juni wederom op het Watertje gehouden worden. In het verleden is steeds gebleken dat deze karakteristieke straat in het hart van het dorp bij uitstek geschikt is voor dit marktgebeuren. Het is uitgegroeid tot een heerlijk ontmoetingsfeest voor jong en oud van het dorp en de regio.
Het aantal deelnemers is weer groots. Meer dan 65 stands zullen er een plek bezetten. Zaken en bedrijven zullen zich presenteren met aantrekkelijke aanbiedingen en demonstraties. Daarnaast zullen plaatselijke verenigingen en organisaties ook weer aanwezig zijn evenals hobbyisten en creatieve mensen.
Deze grote variatie en verscheidenheid trekt vele bezoekers op deze dag naar het Watertje. Voor het eerst zijn er drie terrasjes waaronder de tuin van de Pastorie, hier kan koffie en thee gedronken worden.
De Gemeentelijke muziektent krijgt een plaats nabij de Schoutenbrug waar o.m. optredens zijn van het kinderkoor de Rakkers, een Jodo demonstratie, een optreden van Meerburg Jazz Gym, van de Sweet Woud Country dancers en als afsluiting een optreden van een Zoeterwoudse band.
Kopers bij de kraamhouders krijgen gratis loten waaruit elk uur 3 prijzen worden getrokken. Bij de sluiting van de Braderie zal de hoofdprijs getrokken worden uit alle ingeleverde loten.
Voor de kinderen zijn er enkele attracties waaronder pony rijden met Jeanne d’Arc, een draaimolen een treintje en een touwtjetrek kraam. Dankzij de sponsoring van de WIZO winkeliers kunnen bezoekers een duik nemen in een groot bassin waarbij duikinstructeurs aanwezig zijn. Jongerenvereniging Utopia zal in de avond het aloude Boegspriet lopen organiseren nabij de Muziektent.
Er zullen een aantal demonstraties van oude ambachten zijn waaronder het klompen maken, wol spinnen, scharen slijpen, potten bakken, foto’s maken in oude klederdrachten en schilderen.
Bij afwezigheid van de burgemeester zal de officiële opening worden verricht door Susanne de Goede wereldkampioen wielrennen 2002 bijgestaan door oud braderie voorzitter Koos van der Geest. Zij worden door een paardenkoetsje opgehaald en zullen om 14.00 uur op de braderie aankomen voor een spectaculaire openingsstunt.
Voorlopig dag en avondprogramma:
In de Muziektent:
15.30 uur optreden Kinderkoor de Rakkers
16.30 uur demonstratie Judo
19.30 uur Dansen Meerburg Jazz Gym
20.00 uur Sweet Woud Coutry dancers demo.
20.30 uur Dansen Meerburg Jazz Gym.
21.00 tot 22.00 uur optreden Zoeterwoudse band.
Tijdens de Braderie:
Optreden VIOS, St. Jans Fanfare,Shanty koor,Duikdemonstratie, Haarvlechten, Equatoriaanse muziek.