Toernieuws

* Zondag 15 juni
De C heeft vorige week naar Meijendel gefietst met 8 personen. De C1 miste hun vaste wegcaptain, maar dit werd goed overgenomen door de 2 Ellie’s en Mar. Met mooi zonnig weer kozen ze voor de mooie Oostduinenroute. Halverwege misten ze een routebordje, maar met een omweggetje kwamen ze toch bij Meijendel aan. Al kletsend vergaten ze een beetje de tijd en zodoende werd het ruim een uur later voordat ze weer op de fiets stapten. Toen weer op huis aan en met ruim 40 km. kwamen ze weer in Stompwijk aan. De C2 was met z’n 4’en. Fietste ook dezelfde route en hadden ongeveer dezelfde aantal kilometers.

Arno van Rijn

* Zondag 22 juni
Om 08.30 uur stonden we weer klaar voor de rit naar “De Meije” Daar ik wel eens shift, koos ik deze keer voor de andere A2 groep (4 dames/8 heren), kon ik nog even van gedachten wisselen met Jaap over de komende rit naar Frankrijk. Het weer was uitstekend, jammer dat het eerste stukje weg via een onverhard bospad ging, op zich erg mooi, voor wie daar oog voor heeft. Maar, voor op zon racefiets met zijn zeer smalle bandjes vind ik het maar niks. Gelukkig was dat na zon 400 meter weer over.
Via allerlei mooie weggetjes stuurde Jaap de Jong, ons door het groene hart.Ter hoogte van Woubrugge, waaide van een van de dames haar haarstukje af. Tenminste dat dacht ik, bij nader inzien had de jonge dame, haar bovenstuk van haar fietshelm verloren.
Leo had het ding nog zon 100 meter aan zijn schoen hangen, waarschijnlijk was dat de reden dat ze hem niet meer terug wilde.
Nou ja, in ieder geval weer een goede reden om een nieuwe fietshelm aan te schaffen. (Fietshelm hoofdzaak). Bij de “halve maan” was het weer een drukte van belang, alle groepen kwamen hier samen, bijna gelijktijdig voor een bakje koffie. De terugweg ging helemaal gladjes met de wind in de rug, voordat je het wist stonden we weer in Stompwijk, met zon 90 km op de klok. Zo halverwege het fietsseizoen, zou je toch denken dat toerfietsers van TC.Stompwijk veilig over ‘s lands wegen fietsen. Het gaat hier even over de technische staat van de fiets. Als ik zie dat er iemand in de groep rijdt met een krom racestuur, veroorzaakt door een ongeval weken geleden en zich niet realiseert dat hij zichzelf, maar zeker ook de groep, in gevaar brengt door met ondeugdelijk materiaal door te fietsen. En dit afdoet met geen tijd gehad, dan rijzen mij de haren te bergen. De kans is in dit geval zeer groot, dat het stuur kan afbreken. Je moet er niet aan denken als dit midden of voorin de groep gebeurd. Wie de schoen past, trekke hem aan. Mag ik de persoon adviseren om helemaal achter in de groep te gaan rijden, totdat het euvel verholpen is!!!!!!!!!
TIP: Controleer of u remmen goed staan afgesteld, het kan u redding zijn bij een noodstop.

Met vriendelijke groet, Willem.