Uitgaansdag KBO Stompwijk

Op donderdag 12 juni was de jaarlijkse uitgaansdag van de Stompwijkse KBO., Om 8 uur s`morgens verzamelden allen die mee gingen, (53 in getal), zich op het parkeerterrein van de sporthal, waar om 8.15 uur precies de bus van Lubbe arriveerde. Nadat iedereen was ingestapt en een plaatsje in de bus had gevonden, ging de tocht eerst naar Rotterdam, waar we langs de havens en diverse industrieterreinen en olieopslagplaatsen reden. Heel interessant, maar geen plaats waar je prettig zou wonen. In Stellendam, een klein plaatsje onder de rook van Rotterdam, kregen we in een restaurant koffie, of thee, met een heerlijk gebakje. Daar was iedereen wel aan toe. Tenslotte was het tien uur, dus koffietijd. Na de koffie reden we door een mooi landschap, over lekkere stille wegen naar Middelharnis, waar we het Rien Poortvlietmuseum bezochten. We ontdekten daar dat Rien Poortvliet niet alleen boeken vol tekende, maar ook prachtige schilderijen maakte. Zo levensecht dat je er stil van werd. De man was ontzettend veelzijdig. We hebben genoten van dat bezoek. De lunch hebben we gebruikt in restaurant Grevelingen op de Grevelingendam. De lunch was af, in een woord gezegd en we lieten het ons goed smaken. Na de lunch vertrokken we naar een klein dorpje in de buurt van Goes, waar we een fuchsiakwekerij bezochten. Dat bezoek voldeed echter niet aan onze verwachtingen. We vertrokken dus een uur eerder dan het plan was naar Oudenbosch, waar we in restaurant Tivoli het diner zouden gebruiken. In Oudenbosch staat ook een prachtige kerk, die een verkleinde kopie is van de St. Pieter in Rome. Eigenlijk was het niet meer mogelijk om de kerk te bezichtigen, (de kerk was open tot 16 uur), maar enkelen van ons vroegen aan de koster of het alsnog mogelijk was om de kerk van binnen te bekijken. En ja hoor, de kerk werd weer open gedaan om ons te laten genieten van het prachtige interieur. Helaas heeft niet iedereen de kerk van binnen gezien, omdat men dorst had en eerst een drankje nam. Ja, en toen het drankje op was, was het helaas te laat. Pech gehad. Het diner wat om zes uur geserveerd werd, was ook voortreffelijk en om acht uur stapte iedereen meer dan voldaan in de bus om de terugreis te aanvaarden. In de bus deed zich nog een probleempje voor dat bij sommigen danig op de lachspieren werkte, maar daar zal ik niet dieper op ingaan. Om negen uur arriveerden wij in de beste stemming weer bij de sporthal. We hadden al met al een prachtige dag gehad. Dat wij zo`n mooie dag hadden was ook te danken aan de vele donateurs die de KBO heeft. Dankzij hun bijdragen kon het bestuur ons een fijne dag aanbieden voor een betaalbare prijs. Namens alle leden, hartelijk dank donateurs. En ook het bestuur natuurlijk bedankt, want zij hebben er ook het nodige werk aan gehad. Namens iedereen, jullie hadden eer van je werk. Nogmaals bedankt.

J. van Rijn