La Marmotte

Afgelopen zaterdag 5 juli reden 7 leden van onze toerclub de zware Cyclosportieve tocht La Marmotte. Deze tocht van 174 km gaat over 3 hoge Alpentoppen: De Croix de Fer, de Galibier en Alpe D’Huez waar de finish bovenop is. Een week voor deze tocht kwamen ze in gezelschap van 4 anderen aan in de Alpen zodat ze zich goed konden voorbereiden. Met enkele tochten in de omgeving en tussendoor een paar rustdagen om goed te herstellen is dat ook prima gelukt. De afgelopen 2 jaar was La Marmotte vanwege grote regenval erg tegengevallen, maar dit jaar waren de weergoden goed gezind. ’s Ochtends een beetje fris en daarna zonnig met temperaturen ‘s middags oplopend naar ongeveer 25 graden. Vooral in de laatste klim kwam iedereen er aardig doorheen te zitten, maar met de finish in zicht is het dan nog even doorbijten om toch boven te komen. Moe maar voldaan over het volbrengen van deze monstertocht werden daarna de ervaringen van de dag uitgewisseld.
In volgorde van binnenkomst waren de deelnemers: Marcel Oudshoorn, Arno van Rijn, Mark Bennis, Maarten Verheul, Gertjan van Rijn, Paul van Leeuwen en Jan Verhagen.
Allen gefeliciteerd met deze prestatie.