Toernieuws

De toerclub reed afgelopen zondag met de groep A en B naar Bloemendaal. Traditioneel wordt er dan in Bloemendaal het ‘kopje’ beklommen waarna we richting boulevard rijden en we vervolgens ons daar te goed doen aan een ‘kopje’ koffie. Terwijl we vertrokken lagen diverse clubleden aan de voet van de Alpe du Huez in Frankrijk nog uit te slapen van hun inspanningen die zij de dag ervoor verricht hadden tijdens de ‘Marmot’. Deze fameuze toertocht trekt duizenden fietsliefhebbers uit heel Europa aan(zie verslag).

Door afwezigheid van deze fietsers, het mag duidelijk zijn dat het gaat om leden van de A1, was dat groepje geslonken tot vier man. Jaap die zich als begeleider van deze berggeiten had aangediend was ook niet van de partij. Reservewegkapitein Martien van Veen nam zijn taak over en ondergetekende begeleidde de andere A2 groep. Het weer was grijs, geen zon dus, maar wel weinig wind. Zo reden we dus onze routes. Mijn groep reed, na een stop bij ‘het Eindpunt’ in Bloemendaal aan Zee, 107 km en de Groep van Martien, die geassisteerd door weggetjes ontdekker Sjekie in de verleiding is gebracht, reed wel 125 km. Al met al werd er genoeg gefietst om er’s middags in de Stompoptent over na te praten en de opgelopen dorst te lessen.

Frans Oliehoek

De C groepen
Met een grote groep van 11 personen stond de C1 klaar om naar het Delftse Hout te gaan. Er waren veel fietsers en de meeste zetten even hun fiets neer en lopen dan al kletsend rond. Zodoende kan het gebeuren dat als alle andere groepen gestart zijn je de fiets weer pakt en vertrekt. Totdat iemand in de gaten krijgt dat haar fiets weg is! Wat bleek, Marjon had de verkeerde fiets te pakken. Gelukkig konden we daar allemaal om lachen en eindelijk vertrekken. De route was mooi, via Nootdorp, Oude Leede, Ackerdijkse Plassen zo naar Het Rieten Dak. Daar kwam ook al gauw de C2 (8 pers.). Die hadden ook een mooie route naar Oude Leede en hadden ook al 30 km erop zitten. Terug reden we met andere koprijders een beetje door de nieuwbouw van Ypenburg en Nootdorp naar huis. Er wordt daar wat afgebouwd! We kwamen niet helemaal aan de kilometers, maar zo kon iedereen die dat wilde uitgerust naar de Stomppoptent. We hadden 48 km en waren om half 12 thuis.
We gaan deze week natuurlijk allemaal de avondvierdaagse ‘Klavertje Vier’ fietsen en wensen iedereen veel plezier daarbij.

Annie van Rijn

Aanstaande zondag gaan alle groepen naar Maasland voor de jaarlijkse Stomplandtocht. Het is een TT rit, dus ook niet leden worden weer van harte uitgenodigd om mee te gaan. Misschien heb je na de Avondvierdaagse wel zo de smaak te pakken dat je ook op zondagochtend een leuke tocht wil rijden. Dan is dit een goede mogelijkheid. De A en B rijden ongeveer 85 km, de C ongeveer 55 km. Vertrek om 8.30u vanaf Oostvlietweg 30.