Zoeterwoudse fietsroute

Koningin Beatrix ontvangt eerste exemplaar van nieuwe Zoeterwoudse fietsroute. Tijdens haar bezoek aan Zoeterwoude, op dinsdag 24 juni jl., ontving Hare Majesteit Koningin Beatrix uit handen van burgemeester mr. dr. A.J.E. Havermans het eerste exemplaar van een nieuwe fietsroute door Zoeterwoude. De fraai vormgegeven routegids, die is gemaakt in samenwerking met de VVV Holland Rijnland, draagt de titel Fietsen door de geschiedenis.
De route kost € 2,25 en is verkrijgbaar op het gemeentehuis van Zoeterwoude, bij de Zoeterwoudse bibliotheken, bij kaasboerderij Rustdam en bij de VVV winkels in Leiden en omstreken. Tevens is de route verkrijgbaar in een aantal Leidse boekhandels. Het hart van de gids bestaat uit een geïllustreerde plattegrond waarop de route is aangegeven. De route voert langs kerken, molens en boerderijen, die in de gids uitgebreid worden beschreven. Aan de tekst is meegewerkt door Zoeterwoudenaar Jan van Gent, die al veel heeft geschreven over de plaatselijke geschiedenis, vooral in publicaties van de Stichting Oud Zoeterwoude. De gids is zelfs de moeite waard voor wie niet van plan is de deur uit te gaan, al was het maar vanwege de historische anekdotes die zijn opgenomen en de vrolijke tekeningen van illustratrice Femke van Gent. De gemeente Zoeterwoude beoogt met de uitgave van deze gids uiteraard dat meer mensen op de fiets komen genieten van het Groene Hart. Het gemeentehuis van Zoeterwoude vormt het beginpunt van de route, maar er kan ook worden aangehaakt vanuit Leiden, Zoetermeer of Leidschendam.

De fietsroute kost € 2,25 en is verkrijgbaar op het gemeentehuis van Zoeterwoude, bij de Zoeterwoudse bibliotheken, bij kaasboerderij Rustdam en bij de VVV winkels in Leiden en omstreken. Tevens is de route verkrijgbaar in een aantal Leidse boekhandels.