KLAVERTJE VIER een groot succes

T.C.Stompwijk Avondfietsvierdaagse 2003
Dinsdagavond om 18.30 uur ging de 6e avondvierdaagse van start. Onder buitengewone omstandigheden reden zo’n 200 deelnemers/sters de eerste route. Nadat iedereen was gestart was er één flinke bui die roet in het eten strooide. Zo snel kan het weer veranderen en met uitzicht op vast en bestendiger weer, werd deze avondfietsvierdaagse met een record aantal deelnemers een succes.
“Klavertje vier” startte vanuit Sporthal Meerhorst en dinsdagavond begonnen dus 208 deelnemers aan het 1e blaadje over 23 km. Randje Zoeterwoude, Benthuizen, Kruisweg en Zoetermeer waren in de route verwerkt. Woensdagavond reden wederom zo’n 205 fanatieke fietser/sters door Leidschendam, Leiden en Voorschoten het 2e blaadje over een afstand van 27,5 km. Donderdagavond werd met een aantal deelnemers van 201 fietsers een bezoek gebracht aan Zoeterwoude dorp, Leiden, Zoeterwoude Rijndijk, Gelderswoude en de Weipoort. Het 3e blaadje had een lengte van precies 25 km. Op de afsluitende vrijdagavond hadden 198 personen hun fiets gepakt om het laatste blaadje van het klaverblaadje te volbrengen. Ook deze route had een lengte van 25 km en Zoetermeer, Wilsveen, Nootdorp en Leidschendam werd aangedaan.
Stompwijk ligt centraal tussen deze plaatsen in en vormt een uitstekende start voor fietsroutes in dit groene hart. De organisatie toetste aan de enthousiaste reacties van de deelnemers een bijzondere tevredenheid. Dit stemde hun goed en is wellicht een voorbode om het volgend jaar nog enthousiaster aan te pakken.
De vier stempelposten in het parcours waren bij “Du Chalet” in Kruisweg, “Het Eiland van Ome Niek”in Voorschoten, Restaurant Cronesteyn in Leiden en het Racketcentrum in Voorburg. De ijsboerderij van Peter en Nel de Jong in De Weipoort stelde zich beschikbaar om hun specialiteit, zelfgemaakte ijs, aan de man te brengen.
Vrijdagavond was het wachten op de laatste deelnemers, daarna een officieel gedeelte, waarin voorzitter Nico van Vliet woorden van dank uitsprak en de jongste en oudste deelnemers huldigde. Dit waren Jenifer van den Bosch en Joris Lelieveld, Jan v.d. Bos en Riet Lelieveld, resp. 6, 85 en 76 jaar. In een welbekende speech van Dhr v.d.Bos bedankte hij de organisatie en gaf de aanwezigen nog enkele tips mee, want dat kan je als zo oud bent!
Ook dit jaar kon men weer meedoen aan een prijsvraag. Het ging om het vinden van een voorwerp/kunststuk, die op de routebeschrijving afgedrukt stond. Zo’n prijsvraag bezorgt de deelnemers heel wat hilariteit, daar men elkaar regelmatig op een verkeerd spoor probeert te brengen. Uiteindelijk hadden de meeste de prijsvraag goed beantwoord en werd het formulier van Jan Berg als winnaar uit de bus getrokken. Aansluitend begon een loterij waarin de toerclub vijf Elfdorpentocht T shirts, een aantal heuptasjes en een cd beschikbaar stelde. Voor en na dit officiële gedeelte kon de Toerclub zich zelfs nog een optreden van de muziekkant Arie Paardenkooper veroorloven. Daarmee was de gezelligheid op de laatste avond gewaarborgd en kan de organisatie terugkijken op een zeer geslaagde avondfietsvierdaagse.
De organisatie dankt sponsors Rabobank en Firma Janson, Cees Luiten voor het ophangen en afhalen van het spandoek, Stompwijk ’92, Gerard Olsthoorn voor de bediening in de kantine en voor gebruik van de kantine, Max van Dijk Wij danken u voor uw deelname en hoopt erop dat u er volgend jaar weer bij bent. Laten we hopen met weer goed fietsweer.
Voor foto’s kunt terecht op onze website www.wanado.nl/toerclubstompwijk

Namens de organisatie Frans Oliehoek