Muizenissen

De kinderen vragen ons elke dag over hoeveel nachtjes we op vakantie gaan. Dat hoort ook bij de voorbereiding van de vakantie. Tussen het beantwoorden van die vraag proberen wij na te denken en op te schrijven wat er allemaal mee moet….Dat valt niet mee! Want je moet niet te weinig meenemen en niet teveel. Nu hebben wij één voordeel: we logeren twee weken bij mijn ouders op Terschelling. Ons bedje is dus letterlijk al gespreid want Oma kookt. Wel worden wij geacht om zo nu en dan even de boodschappen te halen maar dat heb ik er wel voor over. Het enige wat onzeker blijft zijn de weersomstan digheden. Dat hebben we niet in de hand. Voorlopig hebben we niet te klagen na zo’n prachtig voorjaar!
We zijn al twee jaar niet meer op Terschelling geweest dus het werd hoog tijd om onze neuzen daar weer eens te laten zien. We hadden van de week al een keer via Internet luchtfoto’s bekeken van het eiland en de jongens wezen mij allerlei plekken aan waar ze naar toe wilden. Vooral Youri, want hij wil later op Terschelling gaan wonen. Sven houdt dat nog even in het midden maar dat komt omdat hij herinneringen heeft van toen hij vier was. Maar na ons aanstaande bezoek weet ik eigenlijk al honderd procent zeker dat hij daar ook wil gaan wonen. En dat betekent voor ons dat wij tegen die tijd dan weer bij hun kunnen logeren! Lekker makkelijk en gezond voor de portemonnee. Wat dat laatste betreft is het onderhand toch wel overduidelijk dat alles duurder is geworden. Daar hoef je geen commissie voor aan te stellen want dat kan iedereen wel bedenken. Ik ben ook bang dat we in de vakantie bepaalde zaken, zoals bijvoorbeeld uit eten gaan, moeten overslaan omdat het stomweg niet meer te betalen is. Geen wonder dat de economie op haar gat ligt want iedereen houdt zijn hand op de knip. Ik hoop trouwens dat tijdens de aanstaande Stompwijkse Paarden dagen de prijzen wél acceptabel blijven…Over dat feest gesproken, het zal voor ons anders zijn dan voorgaande jaren. Voorheen wist ik mijn huis altijd wel te vinden maar nu moet ik ’s nachts met de fiets naar huis! Ik ben dan ook voorstander van een duidelijke fietsstrook op de Stompwijkse weg zodat ik niet te water raak….
Wat dát betreft mag van mij het biertje wel wat duurder uitvallen zodat ik niet helemaal beschonken te paard ga. Dus niet BOB maar gewoon lichtelijk aangeschoten……
Prettige Paardendagen!
Arjen Veldhuizen