Meten is weten !!!!

De Kortebaan van Stompwijk is weer voorbij. Voor het eerst in jaren was onze hele familie (7 broers en 2 zussen) bij toevalligheid weer eens een keer op de Stompwijkse kermis. Naast oude verhalen ophalen was het ook genieten van de paarden, die soms in prachtige ritten aan ons voorbij snelden. Tussen de ritten door ontstaat dan soms eens wat discussie over of het nu een “mooie” koers is of niet. Dat bracht ons op het idee om dit per rit te bepalen. Criteria waren snel gevonden en zo ontstond onderstaand overzichtje, wat wellicht in vergelijking met nog komende jaren, wat vergelijkingsmateriaal biedt. 44% van de ritten kreeg het predicaat “mooi” en maar liefst 61% van de ritten van de uiteindelijke winnaars konden eveneens als “mooi” in de boeken bijgeschreven worden. De criteria s waren: Geen witte vlag (behalve vlak voor de finish) en de paarden moesten in ieder geval tot vlak voor de finish strijd leveren. Uiteraard is e.e.a. subjectief, maar misschien toch leuk om op deze manier een koers in een kwalitatief waarderingscijfer om te zetten.
Immers meten is weten !!!!

Leo Oliehoek