Toernieuws 2

Zondag 20 juli zag het er ondanks de weersvoorspellingen in eerste instantie aardig uit toen we door de gordijnen keken. Maar later kwamen toch de spetters. Het was dan ook wel erg rustig toen we naar de start reden. Maar het was natuurlijk ook kermis weekend. In totaal telden we er 35 die wel wilden fietsen en het weer werd ook steeds beter. De A en B gingen met in totaal 31 personen naar Vogelenzang. De heenweg ging voor de A1 door de duinen. Hun captain had zeer zware benen van een tochtje op zaterdag, maar zijn volgers hadden weinig medelijden met hem. Op ieder klimmetje trokken ze even flink door en moest hij steeds lossen. Ze hadden in Noordwijk zelfs een paar extra klimmetjes gevonden. Na Noordwijk stuurde Arno z’n groep dan ook snel de duinen uit, dat ging een stuk beter.
Na de koffie op het terras van “Het Pannenland” gingen diverse groepen via de Haarlemmermeer Ringvaart terug. Na 85 a 90 km waren ze weer terug in Stompwijk.

C Groepen
Wij van de C1 waren maar met zijn 2en en de C2 ook, dus gingen we in één groep naar de Rotte. Via een nieuwe route via Moerkapelle en Zevenhuizen kwamen we bij de koffietent “de Roerdomp”uit en besloten daar te stoppen voor een heerlijk “duur” bakkie. We genoten van de rust en de mooie omgeving aan het water. Terug via het kassengebied en probeerden we een beetje de schaduw op te zoeken want het was toch weer behoorlijk warm geworden. Om ± half 12 waren we thuis, hadden lekker gefietst met bijna 50 km op de teller. Aanstaande zondag 27 juli gaan de A en B naar Noorden voor ongeveer 80 km, de C gaat naar “De Rip” (Rijpwetering) voor 55 km. Start om 8.30 u vanaf Oostvlietweg 30.

Arno en Annie van Rijn