Toernieuws 3 augustus

De route liep afgelopen zondag naar Schoonhoven. Zo’n veertig fietsers stonden die ochtend klaar om te vertrekken. De route naar Schoonhoven is mooi, het bied je prachtige uitzichten, dijkjes en rivieren om van te genieten. Om half negen precies reden we weg en kozen vier groepen een eigen route. Het voorspelde zonnige weer liet het nog een beetje afweten. Ideaal eigenlijk want dat extreme warme weer vergt meer energie. Ondergetekende reed, met uitzondering van de aanvangskilometers, de geijkte richting naar de Lekdijk in Capelle.
Vooraf hadden we een nieuwe weggetje bereden, wat ligt aan de oostkant van de Rotte tussen rijksweg A12 en Moerkapelle. Vanaf de het begin toen we de Lekdijk opreden werd er regelmatig van kop gewisseld en is er traditioneel een tempo verhoging om maar als eerste langs het plaatsnaambord Schoonhoven te rijden. In het ‘Jamai Restaurant’ nabij de pont was het een drukte van jewelste. De zondag gaat voor velen mensen om die tijd pas beginnen maar door het prachtige weer waren er nu al veel meer mensen aanwezig. De A1 was met 9 man en hadden heen dus zo n beetje dezelfde route. Terug nog via Stolwijk gereden en daarna via Gouda en Moerkapelle naar huis. Zij hadden 107 km. Een mooie route langs veel dijken en door de polders.
Ze hadden nog bijna een mazzeltje met de koffie. Ze kregen met afrekenen het bonnetje van de A2 groep en daar stond veel minder op. Bijna hadden zij € 20, over gehad. Maar toen zag iemand dat er een verkeerd tafelnummer op stond. Ik ben wel benieuwd wat er gebeurd was, als zij niks gezegd hadden en onze groep was gaan afrekenen!
Voordat het echt warm begon te worden waren we om 12.45 uur weer terug in Stompwijk. We hadden heerlijk gefietst en hadden net als de A1 ook 107 km op de teller.

Frans Oliehoek