Muizenissen 2

In de vakantie heb ik mijn twee oudste kinderen kennis laten maken met het ‘slootje springen’. De essentie van slootje springen is natuurlijk dat je géén natte voeten, of erger, een nat pak moet halen. Eigenlijk had ik toen zelf een keer ín de sloot moeten springen om te laten zien én ruiken wat dat allemaal teweegbrengt, maar ik had een beter plan: ik ga gewoon met de jongens naar de Stompwijkse Poldercross! Afgelopen vrijdagavond was het zover. Om precies zeven uur stonden wij aan één van de slootkanten en vermaakten wij ons in het traditionele Stompwijks kwartiertje met het bijpraten met oude bekenden. Even later zagen we hoe de jeugd de spits afbeet door een voor een de sloot in te springen, tot grote verbazing bij mijn jongens…Al snel kreeg de modder de overhand en kwamen ze er grotendeels zwart uit, sommigen met kroos in de oren en volgens mij zag ik ook nog iemand met een kikker op het hoofd…
We verplaatsten ons naar de sporthal waar de Brandweer al flink de poldercrossers aan het afspuiten was. De jongens keken nu of ze water zagen branden. Daarna gingen we naar de brede sloot langs het fietspad Stompwijk/Zoetermeer en daar zagen we hoe de volwassen deelnemers het IJselmeer(?)water trotseerden. We zagen allerlei vormen van bommetjes en zwemvaardigheden en er werd zelfs gedoken! Vanaf die plek was prachtig te zien hoe alle deelnemers, en dat waren er veel, het drie kilometer lange parcours aflegden. De jongens keken bedenkelijk toen ik ze vroeg of ze ook een keertje mee wilden doen, maar een directe afwijzing kreeg ik ook niet. Begrijpelijk, want het is natuurlijk best wel cool en kicken om zomaar in slootjes te springen, een beetje te rennen en vervolgens afgespoten worden door de Brandweer. Wie wil dat nu niet? Nadeel aan dit hele verhaal is dat je als opvoeder het goede voorbeeld behoord te geven…..Maar hoe vertel ik het hun moeder? Op zich denk ik niet dat ze er moeilijk over doet want de gemiddelde vrouw legt veel geld neer voor een modderbadweekend, dus…..
Als ze dan thuis komt dan mag ze lekker gaan douchen en snij ik de komkommers wel voor haar masker. Daarna geef ik haar een top tot teen massage, inclusief en rondje over de rug van de kinderen, en schenk ik haar een lekker eigen gemaakt cocktailtje in, met als basis worteltjessap en gembersiroop. Helaas zit de sauna niet in het pakket maar een koude douche kan ze altijd krijgen, daar doen we niet moeilijk over. Zo ben ik dan ook wel weer!

Arjen Veldhuizen