Leidschendam 1953

Dia en filmavond Leidschendam anno 1953

Op maandag 15 en dinsdag 16 september wordt wegens grote belangstelling opnieuw de film ´Leidschendam anno 1953´ vertoond in de hal van het gemeentehuis in Leidschendam. De film wordt georganiseerd ter gelegenheid van de Open Monumentendag en heeft als thema ´de boerderij´. In de diavoorstelling voorafgaand aan de film staat dit thema centraal. De organisatie is ook deze keer weer in handen van het gemeentearchief van de Gemeente Leidschendam/Voorburg. De film neemt de kijker mee terug in de tijd. Niet alleen bewoners en bedrijven maar ook straten en buurten uit die tijd zijn vastgelegd op de gevoelige plaat. Zo is te zien hoe de blauwe tram de Damlaan oversteekt en veilingschuiten en vrachtboten door de sluis gaan. Maar ook de wasserij Rozenburg, de voetbalvereniging RKAVV en de tafeltennisvereniging Veni, Vidi Vici komen aan bod. En wie wil zien hoe de huisvrouwengymnastiek op het open terrein langs de Vlietweg er uit zag, wie er op welke school zat en welke bedrijfjes gevestigd waren aan de Venestraat of de Veursestraatweg, komen aan hun trekken.
In de hal van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1 te Leidschendam is plaats voor ongeveer 200 belangstellenden per avond. Wie de film graag wil zien kan vanaf maandag 1 september een toegangskaart afhalen bij het Servicecentrum aan de Koningin Wilhelminalaan 2 in Leidschendam. Het Servicecentrum is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 15.00 uur en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Er worden maximaal twee kaarten per persoon afgegeven.