CDA fietst

CDA fietst door Stompwijk.
Vorige week heeft de CDA gemeenteraadsfractie en bestuursleden door Stompwijk gefietst. Veel plekken die aandacht vragen of in de toekomst aandacht zullen gaan vragen hebben zij bekeken en uitleg over gekregen. Via de Kniplaan, waar een stop boven op het viaduct over de A4 is gemaakt hebben zij kunnen zien hoe of een tracee, achter het tuinbouwcentrum om, voor een rondweg zou kunnen komen. Er volgde ter plekke een hele discussie met de wethouder over het wel of niet opknappen van de Stompwijkseweg en een aanleg van een rondweg. Het geld is zo als altijd een grote hoofdrolspeler. Dan uitgekomen op de Stompwijkseweg richting Stompwijk even halt gehouden bij Tuinbouwweg. Deze weg loopt dood maar zou gemakkelijk een aansluiting kunnen krijgen op deze gewenste rondweg. Wij vervolgden onze tocht en zijn gestopt bij de plaats waar de seniorenwoningen gepland aan de Dr. Van Noortstraat. De Huissitterweg op tot de Veilingweg. Daar wil het college liever de Tuinbouwweg met de Veiling weg met elkaar verbinden. Dit gaat moeilijk want dan moet men dwars door een tuinbouwbedrijf. Ook dan is er geen kans op dat het zware verkeer uit het dorp verdwijnt. Weer terug en gestopt op het kerkplein. De dorpsraad heeft hier een subsidie kleine kernen voor aangevraagd en het zelfde bedrag moet door de gemeente worden beschikbaar gesteld. Dit geld zal besteed worden voor het opknappen van de omgeving bij het dorpshuis en kerkplein. Ook het gebouwtje van de bibliotheek werd bewonderd. Door naar de Meerlaan. Hier hebben een tijd staan praten wat nu de juiste oplossing zou moeten zijn voor een invulling van de Meerlaan. We kwamen er niet uit, maar deze week krijgt het de volle aandacht van het college. Wie weet waar zij mee voor de dag komen. Ook het sluiten van het consultatie bureau werd meegenomen en in de volgende raadsvergadering zal het college op mijn schriftelijk gestelde vragen antwoorden. Terug naar de Dr. Van Noortstraat naar de hoge brug. Iedereen kreeg een indruk waar een eventuele rondweg zou moeten uitkomen. Over de Provinciale Weg naar de Meer en Geerweg. Ter hoogte van de sporthal een stop gemaakt en het gezelschap verteld over de slechte staat van het trainingsveld en de achterstand in onderhoud van de sporthal. Doorgefietst langs de ringvaart van de Meerpolder. Hier zal ergens een aanvoervaart aangelegd moeten worden om bij veel water het water naar opvanggebied in de Driemanspolder te brengen. Bij het bruggetje bij het fietspad naar de Stompwijkseweg het informatiebord luid voorgelezen waarop de geschiedenis van het gebied op staat. Daarna via de Stompwijkseweg naar de plek waar met elkaar werd gebarbecued en zeker over veel zaken nog werd nagepraat.

Carla Bregman