Actie in Stompwijks openbare ruimte

Vorig jaar maart hebben vertegenwoordigers van de gemeente en de Dorpsraad een ronde door Stompwijk gemaakt en daarbij een lange lijst actiepunten genoteerd. Een paar maanden later bent u via de Dorpsketting op de hoogte gebracht van de stand van zaken. De meeste punten betroffen (eenvoudige) acties die al snel na de schouw waren uitgevoerd; de ingewikkelder punten waren in behandeling genomen of moesten nog worden opgepakt. Deze week een nieuwe stand van zaken.
Verkeer
De vragen op het gebied van de verkeersveiligheid zijn meegenomen in het Verkeers en Vervoerplan. In de zogenaamde nota van antwoord, die in januari 2004 is uitgebracht, staat aangegeven welke maatregelen er nodig zijn om de situaties te verbeteren en wanneer een en ander zal worden uitgevoerd. De bewo ners die persoonlijk hebben gereageerd op het Verkeers en Vervoerplan hebben de nota van antwoord inmiddels thuis ontvangen.
Uitgang school
De onveilige situatie bij de school is aangemeld bij het traject ‘veilig naar school’. Onder alle scholen in de gemeente is inmiddels een enquête gehouden om de knel punten te inventariseren en om te zien hoe deze knelpunten het beste kunnen worden opgelost. De Maerten van den Veldeschool is hierin opgenomen. Binnen kort verschijnt een nota waarin staat aangegeven hoe de situatie kan worden ver beterd en zal er nader overleg met de school plaatsvinden.
Fietstunnel
De provincie gaat de fietstunnel in het eerste kwartaal 2004 met een hoge druk spuit schoonmaken. De verlichting in de tunnel is echter niet meer te repareren en bovendien vandalismegevoelig. Het is de bedoeling dat de verlichting in de tunnel wordt vervangen. De slechte asfaltlaag van het fiets pad is inmiddels door de provincie vernieuwd; de gemeente heeft twee extra lichtmasten geplaatst.
Aansluiting Meerlaan Jan Koenenweg
Op de huidige weg is er onvoldoende ruimte om een voetgangersstrook te maken. Een aparte strook aanleggen zou een oplossing zijn, maar daarvoor ontbreken op dit moment de financiële middelen. De beste oplossing lijkt nu om bij de komst van de rotonde in 2006 ook een veilige wandelmogelijkheid te realiseren.
Speelplaats
In het eerste kwartaal van 2004 komen er op de speelplaats aan de Van Santhorststraat twee speeltoestellen bij. Van het plaatsen van een picknicktafel
wordt afgezien, omdat een dergelijke voorziening vaak in gebruik wordt genomen als hangplek.
JOP
Het college heeft ingestemd met de tijdelijke vrijstelling van het bestemmingsplan voor het plaatsen van een JOP in Stompwijk. U heeft daar onlangs uitgebreid over kunnen lezen in de Dorpsketting. Naar verwachting kan de JOP begin maart wor den geplaatst. Op zeer korte termijn is er overleg over welke afspraken er met de jongeren gemaakt moeten worden en hoe deze afspraken zullen worden gehandhaafd.
Schouw
Het ligt in de bedoeling dat voorzitter van de Dorpsraad en wijkwethouder Eppe Beimers en overige vertegenwoordigers van de gemeente en van de Dorpsraad komend voorjaar opnieuw een schouw houden. Dit keer zal het te schouwen ge bied worden uitgebreid met onder andere het Wilsveen en de Oostvlietweg.
Mochten er zich zaken voordoen in de open ruimte die u wilt aankaarten, dan hoeft u niet te wachten tot een schouw plaatsvindt. Juist voor de kleinere dingen in de openbare ruimte die eenvoudig zijn te verhelpen, zoals de losliggende stoep tegel, overhangend groen, een beschadigd speeltoestel of een kapotte straat lantaarn, kan de gemeente vaak snel een oplossing bieden. U kunt met al uw meldingen, vragen en opmerkingen over het onderhoud van de openbare ruimte terecht bij het gemeentelijke Meldpunt Openbare Ruimte. Het Meldpunt is te bereiken via (070) 300 9000, keuzetoets 1. Maar u kunt ook digitaal uw melding doen via www.leidschendam voorburg.nl Het nummer van het Meldpunt kunt u wekelijks in de Dorpsketting vinden. Grotere zaken kunt u uiteraard altijd aankaarten bij (leden van) de Dorpsraad of uw wijkmanager Herman van Spankeren, tel. 070 3009647.