Concept verslag

van de openbare vergadering van de dorpsraad d.d. 12 februari 2004
Na de opening door wethouder Beimers werd door 4 personen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om in te spreken Mevr. de Zwaan overhandigde ruim tweehonderd handtekeningen aan wethouder Beimers voor het aanbrengen van een omheining om de hondenuitlaatplaats achter het pand van Lexmond Trading.
Opgemerkt werd dat het wegdek van de Ondermeerweg zeer slecht is (en daardoor gevaarlijk) en dat er veel lantaarnpalen stuk zijn. Verder werd gevraagd of er verkeersremmende maatregelen genomen kunnen worden om de snelheid af te remmen.
Dhr. Olsthoorn meldde dat hij geen uitnodiging heeft gehad voor de voorlichtings bijeenkomst over de aanleg van het persriool. Tevens vroeg hij of de Casema kabel gelijktijdig aangelegd kan worden. Hij hecht veel waarde aan de kabel, zoveel zelfs dat voor hem de aanleg van de kabel een randvoorwaarde is voor de aanleg van het persriool over zijn grond.
Er werd aandacht gevraagd voor het maken van goede afspraken over het gebruik van het JOP ter voorkoming van overlast voor de omwonenden.
Naar aanleiding van het verslag en de voortgangslijst worden de volgende punten vanuit de dorpsraad opgemerkt:
* Stand van zaken subsidie kleine dorpskernen? De voorzitter gaf aan dat dit punt in de september vergadering aan de orde komt.
* Aanpak parkeren van vrachtwagens op het parkeerterrein van Stompwijk ‘92? Vanuit de gemeente werd opgemerkt dat de officiële verbodsborden binnenkort geplaatst zullen worden.
* Reactie op brief van de dorpsraad over inventarisatie woningbehoefte? De secretaris gaf aan dat een antwoord bij de gemeente in voorbereiding is.

Agendapunten:
Aanleg persriool in het buitengebied
Na de presentatie over de aanleg van het persriool (start in maart 2004) werd er vanuit de dorpsraad aandacht gevraagd voor het voorkomen van het lozen van hemelwater van de huizen in het riool. Dit levert namelijk capaciteitsproblemen op bij de waterzuivering. Bij overbelasting treedt de overstort in werking, waardoor het ongezuiverde rioolwater in de Jan Koenensloot terecht komt. Dit levert vervuiling op van het milieu en agrariërs kunnen het water niet meer aan de koeien geven. Ook werd aandacht gevraagd voor het lozen van hemelwater op het huidige rioolstelsel.
Verder werd, evenals tijdens de vorige dorpsraadvergadering, aandacht gevraagd om gelijk met de aanleg van het riool de Casema kabel mee te nemen. Na enige
discussie werd door de gemeente toegezegd dat zij de mogelijkheden hiervoor nogmaals nadrukkelijk zou nagaan.

De reconstructie van de Stompwijkseweg en de Dr.van Noortstraat kan in principe over 2 jaar beginnen.
Er werd o.a. aandacht gevraagd voor de fundering van de weg en voor het soort klinkers. De gemeente onderzoekt de mogelijkheid om fietssuggestie stroken aan te leggen. Hierover zal nog inspraak plaatsvinden.De Stompwijkseweg zal op sommige plaatsen fors worden verhoogd. De Dr. van Noortstraat naar verwachting maar zo’n 5 cm. Verder werd de suggestie geopperd om na te gaan of voor het vrachtverkeer de asdruk op het bestaande niveau kan worden gemaximeerd. Door de gemeente zal dit punt worden meegenomen. Tijdens de reconstructie zal er onvermijdelijk veel overlast zijn voor de gebruikers van de weg. Vanuit de Dorps raad werd daarbij aandacht gevraagd voor de bereikbaarheid van het dorp (school, bedrijven) en voor de veiligheid van de weggebruikers. De gemeente zal op deze laatste aspecten nog nader terug komen bij de dorpsraad.

JOP: Vanuit de dorpsraad werd er op aangedrongen dat er, voorafgaande aan de plaatsing van de jongeren ontmoetingsplaats (JOP), spelregels met de jongeren worden afgesproken over het gebruik er van. De gemeente heeft hiermee inge stemd en zal daarvoor op korte termijn initiatief nemen, in samenwerking met de wijkagent en de dorpsraad.

Oud en nieuwjaarsviering: Door de dorpsraad is aandacht gevraagd voor het ver loop van de jaarwisseling 2003/2004. Door vele inwoners werd het traditionele vreugdevuur voor de kerk gemist!! Wellicht is dit mede aanleiding geweest om elders vreugdevuurtjes te ontsteken en vernielingen in het dorp aan te richten. De dorpsraad heeft de gemeente verzocht om tijdig in overleg met de dorpsraad te zoeken naar een goede oplossing voor de komende jaarwisseling.
Namens de dorpsraad Leo van Santen / Koos van Wissen.